Nickerie.Net, dinsdag 10 maart 2009


Oogpatiënten profiteren van nieuwe technologie

Nieuw-Nickerie - Gedurende drie dagen zijn 92 patiënten uit Nickerie en Coronie gratis geopereerd voor oogaandoeningen. Het gaat veelal om ‘oude’ patiënten die vorig jaar december aan het ene oog zijn geopereerd en vorige week aan het andere.

Vier oogartsen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, onder leiding van oogarts Jerrel Pawiroredjo, hebben de missie uitgevoerd. Volgens Pawiroredjo gaat het uitsluitend om cataractpatiënten. De behoefte naar deze missie is groot en het team zal het district in augustus weer aandoen. Er is gewerkt met de allerlaatste techniek op dit gebied, waarbij druppelverdoving wordt toegepast. Voor de patiënten zelf is deze oogmissie een hele uitkomst.

Het bespaart ze een hoop aan kosten en verblijf in Paramaribo. De 84-jarige Clarine Morrisson had de hoop al opgegeven. Van een dokter had ze gehoord dat ze zo door het leven moest, omdat haar oogbollen waren versleten. “Nu ben ik toch geholpen en dat doet me echt goed,” zegt ze opgelucht. Naast Pawiroredjo bestond het team uit Radjinder Chotkan, Dinish Jiawan en Annemarie Bueno de Mesquita.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

10-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics