Nickerie.Net, vrijdag 13 maart 2009


Pertjajah Luhur komt met bakkerij en goedkope rijst in Nickerie

Geplaatst: 13/03/2009

Nickerie -  Bij de viering van Holi in Nickerie was de essentie gericht op de viering tezamen met de kinderen van de verschillende kindertehuizen, alsook kinderen met een handicap. De kinderen die door hun begeleiders naar het PL-terrein werden gebracht, voelden de sfeer aan als gevolg van de zware muziektonen. De begeleiders van de kinderen hadden handenvol werk om ze in bedwang te houden, daar zij meegingen met de muziektonen en steeds meer in de ban raakten van hun omgeving, die ook enorm in beweging kwam. Voor PL-voorman Somohardjo was het duidelijk een eer om als Javaanse partij dit Hindoefeest gezamenlijk te mogen vieren in het district. Ook een “magic man” toonde zijn goochelkunsten.

Somohardjo heeft aangegeven dat kinderen die het minder goed hebben en te kampen hebben met een handicap, aandacht en liefde nodig hebben. De PL-topman schroomde niet uit de doeken te doen dat wanneer er woningen ter beschikking komen, 5% procent gaat naar de groep met een beperking. Verder gaf de PL-topper mee dat de partij binnenkort een eigen bakkerij zal hebben om de bevolking te voorzien van goedkoop brood.  De vereiste machines zijn momenteel zeilende, zei Somohardjo. Terwijl zij bezig zijn met de opzet van de volksbakkerij, werkt PL ook naar het aanbieden van goedkope Pertjajah-rijst aan het volk. Gehoopt wordt dat dit binnen twee weken een feit zal zijn.

De PL-voorman zei dat anderen helemaal niet jaloers moeten worden wat de partij doet voor het volk. Het is volgens hem dan ook de eerste partij met Javaanse roots die zulks bewerkstelligt en verder gaat met het investeren in goede doelen voor het volk. De PL werkt ernaar toe om hoge oogstresultaten te halen de komende verkiezingen, zodat zij met de overwinning in staat zullen zijn om meer te doen voor het volk.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

12-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics