Nickerie.Net, maandag 16 maart 2009


Amerikanen onder indruk van bananenproductie

Beta Debidien, 16/03/2009

NIEUW NICKERIE - De handelsmissie uit het Amerikaanse South Dakota is onder de indruk van de manier van bananen- en rijstproductie in Nickerie. "Het gaat hier puur om de productie van rijst en bananen die de mensen niet kennen in South Dakota, want daar hebben zij meer de productie van mais en soyaproducten", beschrijft ambassadeur Lisa Bobby Schreiber-Hughes de belangstelling van de groep die een werkbezoek bracht aan het district. In de missie zaten professoren, doktoren, politici en zakenlieden. In Nickerie werden het rijstbedrijf van Imro Manglie en de Stichting Behoud Bananensector Suriname (SBBS) bezocht.

Een SSEB-directielid geeft de Amerikaanse delegatie uitleg over het reilen en zeilen bij het bacovenbedrijf. In het midden de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Lisa Bobby Schreiber-Hughes.-dWT foto / Beta Debidien .

Bij de SBBS kregen de gasten ook uitleg over de gang van zaken in de pakloods. Hier werden zij geļnformeerd over de groei van het plantmateriaal in het veld, de verzorging van de plant, de oogst van het product en tenslotte de verwerking ervan tot eindproduct voor de export. Ook over de werkwijze toonden de delegatieleden hun bewondering. Ambassadeur Schreiber-Hughes zegt dat de agrarische sector veel perspectieven biedt aan de gemeenschap van Nickerie.

Volgens haar bestaat er sedert 2007 een samenwerking tussen de stad South Dakota en Suriname. Het doel van dit bezoek was om te kijken naar mogelijkeden voor eventuele uitbreiding van de samenwerking op verschillende gebieden. De delegatie is het afgelopen weekend huiswaarts gekeerd en heeft plannen terug te komen voor vervolgoverleg, zodat er meer contacten gelegd kunnen worden om in de toekomst samen te kunnen werken in verschillende sectoren.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

16-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics