Nickerie.Net, dinsdag 17 maart 2009


Vijftien gewonden bij aanrijding

Asha Chaturi, 17/03/2009

NIEUW-NICKERIE - Een bus die scholieren vervoert, is gisteren gebotst tegen een personenauto. Elf scholieren zijn gewond geraakt evenals vier personen van het ander voertuig. De aanrijding vond tegen 1 uur plaats. Buschauffeur Radjinder Sewgobind zegt dat de aanrijding door zijn schuld is veroorzaakt. Hij reed met zijn bus aan de Fredericiweg richting Longmay komende vanuit Nieuw-Nickerie met 23 schoolkinderen.

Hij vertelt dat hij ongeveer 40 kilometer per uur reed. De auto die voor hem reed, remde plotseling. Op dat moment heb ik gedaan wat ik kon. Als ik zou afremmen, zou ik hem van achteren slaan en nam snel het besluit hem in te halen. Ik heb niet gezien dat er een tegenligger kwam. Toen ik de tegenligger zag, was het al laat en wilde ik een kans nemen om in een inrit te gaan. Ik was niet snel genoeg en botste frontaal tegen de personenauto op. Sewgobind rijdt al een jaar schoolkinderen en heeft een rijbewijs.

En van de inzittenden van de personenauto wordt geholpen in de ambulance. Bij een botsing met een schoolbus en een personenauto zijn vijftien mensen gewond geraakt.-dWT foto/Asha Chaturi .

De personenauto die kwam uit Paramaribo, reed richting Nieuw-Nickerie. De bus en de personenauto zijn zwaar beschadigd. Soeresh Bachoe bestuurde de personenauto. Hij heeft een barst aan zijn hoofd, terwijl een andere inzittende diepe snijwonden heeft in zijn gezicht. De spoedeisende hulp had handenvol werk om de slachtoffers te behandelen. De emoties liepen hoog op bij de scholieren en ze lieten hun tranen de vrije loop. Na behandeling mochten alle vijftien slachtoffers naar huis. De politie van Nickerie is bezig met het verder onderzoek. Een moeder die in paniek reed naar het ziekenhuis, nadat zij had gehoord dat haar dochter ook in de bus zat, heeft een jongen op een fiets aangereen. De jongen kwam er met de schrik vanaf. Deze aanrijding vond plaats enkele meters voor de plek waar de bus en de personenauto tegen elkaar waren opgebotst.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

17-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics