Nickerie.Net, vrijdag 20 maart 2009


Advocaten nu op vertoon van pas in strafinrichtingen
Geplaatst: 19/03/2009

Nickerie -  Advocaat Stanley Marica heeft tijdens zijn bezoek aan Nickerie de pers te kennen gegeven dat strafinrichtingen nu makkelijker voor hen toegankelijk zijn. Het was voorheen wel een probleem wanneer zij gesprekken moesten voeren met hun ingesloten cliŽnten. Er moest volgens Marica vooraf een schrijven worden gericht aan de procureur-generaal, waarbij toestemming werd gevraagd om de inrichting te kunnen betreden. Sedert afgelopen dinsdag is deze situatie tot het verleden gaan behoren, zei Marica, deken van advocaten.

Hij heeft op die bewuste dag een schrijven van de pg afgegeven aan de heer Carlo Palmtak die de leiding heeft over de in Nickerie gevestigde strafinrichting Hazard. In dit schrijven is duidelijk aangehaald dat raadslieden op vertoon van hun advocatenpas hun cliŽnten kunnen spreken.

Er is eerder naar zeggen van Marica gesproken met zowel het hoofd Delinquentenzorg als de pg, die uiteindelijk tot dit besluit zijn gekomen. Hij heeft ook aangegeven dat de toegankelijkheid bij cellenhuizen normaliter gemakkelijker is dan bij de grotere en gesloten gevangenissen. Er moet wel rekening worden gehouden met de geldende regels van de gevangenis.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

20-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics