Nickerie.Net, maandag 23 maart 2009


Rashied Doekhie als politieke grootgrondbezitter ontmaskerd

Geplaatst: 23/03/2009

Paramaribo -  De coalitie slaat terug. Rashied Doekhie (NDP), die afgelopen dinsdag zei dat Radjkoemar Randjietsing (NF/VHP) een sinaasappelveld voor duizenden euro’s heeft verkocht, moet nu aanhoren dat hij via de politiek aan grote lappen grond is gekomen. In een geproduceerde lijst van de coalitie is opgenomen dat Doekhie zeker 1600 ha aan domeingrond heeft gehad.

Zo heeft Stichting Patarka, waar Doekhie deel van uitmaakt, 1000 hectare aan grond ontvangen. De percelen van NV Wavebo en Stichting Ontwikkeling Nickerie zijn elk 54 ha groot. Verder kreeg Doekhie in zijn familiestichting, Stichting Tahira (vernoemd naar zijn jongste dochter), in totaal 12 hectare aan grond. Nabij Wageningen heeft Doekhie 500 ha in bezit. En in stichting Wavebo 54 hectare. Aldus de lijst die coalitieleden openbaarden.

Doekhie zegt dat een lijst met namen produceren makkelijk is. Maar additionele informatie ontbreekt, waardoor die lijst als stemmingmakerij moet worden gezien. De parlementariër zegt dat de 54 hectare van Stichting Ontwikkeling Nickerie niet van hem is. De aanvraag heeft hij wel begeleid. Hij begeleidde ook de aanvraag van de 1000 hectare van Stichting Patarka die werkelijk was aangevraagd. Maar de grond is tot de dag van vandaag niet gegund en de stichting bestaat in feite niet meer. Zijn familiestichting, Stichting Tahira, richtte hij op toen hij en zijn vorige echtgenote uit elkaar gingen.

De 500 ha die de volksvertegenwoordiger volgens de coalitie nabij Wageningen bezit, berust volgens Doekhie op een leugen. Deze lap grond is in 1981 aangevraagd doch nooit gegeven. ‘Misschien is het losgekomen en gejat. Misschien heeft Somo het weer voor zichzelf genomen. Het kan wel, want dat doen ze. Maar ik heb het nooit gehad.’ Van de 54 hectare van Stichting Wavebo zegt Doekhie dat hij aandelen in het bedrijf van wijlen ex-VHP parlementariër Ashok heeft gekocht. ‘Mi bai’, aldus Doekhie.

Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23-03-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics