Nickerie.Net, maandag 06 april 2009


Woning in Nickerie door brand verwoest

Brandweer dacht het op een 1 april mop ging

Richenel Small

Nickerie - Een felle brand heeft woensdagavond een woning aan de Skrivimankotistraat in Nickerie volledig in de as gelegd. De totale inboedel ging daarbij verloren. Op het moment waarop de brand ontstond was de bewoners niet thuis. Een buurvrouw ontdekte de brand en zei aan journalisten onverwijld contact te hebben gezocht met de brandweer. Die kwam niet op tijd, waardoor het huis volledig afbrandde. Volgens Waldemar Muskiet, Gewestelijke Brandweercommandant van Nickerie, hebben zijn manschappen daadwerkelijk een melding gehad. Zij hebben toen aan de persoon die belde gevraagd naar diens naam, omdat in eerste instantie werd aangenomen dat het om een 1 april mop ging. Aangezien de beller geen naam doorgaf, zijn de brandweerwagens niet uitgerukt. Pas nadat de brand door de politie is bevestigd, reden de wagens uit.  

De woning van de familie Dalloesingh is woensdagavond volledig in de as gelegd. De brandweer rukte te laat uit, omdat die er van uit ging dat het om een 1 april mop ging (TIMES FOTO Richenel Small).

Ter plekke aangekomen bleek dat de woning compleet in de as was gelegd. Ook journalisten die doorgaans snel op de plek des onheils aanwezig zijn, waren niet ter plekke omdat ook zij dachten dat het om niet een serieuze melding ging. TIMES sprak ook met de heer des huizes, Johan Dalloesingh, die vertelt dat hij op het moment dat zijn huis in brand stond aan het werk was. Hij werd op de hoogte gesteld door een familielid vanuit Paramaribo. 

Dalloesingh zegt behoorlijk in problemen te zijn gebracht, omdat alles wat hij bezat in de vlammen zijn gegaan. Ook een geldsbedrag dat hij opzij had gelegd om nieuwe dakplaten te kopen is verbrand. Hij zegt elke hulp te zullen accepteren die vanuit de gemeenschap wordt geboden. Op de vraag hoe het met zijn persoonlijk leven staat, zegt Dalloesingh dat hij erg veel in zijn leven heeft meegemaakt en ook veel verkeerds heeft gedaan, maar dat hij intussen is veranderd en een goede levensstijl erop nahoudt. Kortgeleden werd hij al getroffen door een ongeluk, waarna hij zijn ene been niet zo goed kan gebruiken. Nu moet hij ook deze tegenslag verwerken. Hij hoopt dat de Surinaamse gemeenschap hem te hulp zal schieten. 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

06-04-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics