Nickerie.Net, maandag 13 april 2009


Dronken opvarende springt in Corantijnrivier

Asha Chaturi, 07/04/2009

NIEUW NICKERIE - De politie van Apoera heeft samen met het rechercheteam van Nickerie een zoekactie op touw gezet naar een ex-militair die tot nu toe wordt vermist, nadat hij donderdag in de Corantijnrivier sprong.

De man, Andre May, die meevoer op de boot ‘Shano Man’, van Apoera naar Nickerie, sprong te Oreala in de rivier. Het vaartuig had daar een tussenstop gemaakt om het getij af te wachten. Toen de vloed kwam opzetten en de reis vervolgd moest worden, weigerde de kapitein de man toegang tot het vaartuig, omdat die een fles alcohol wilde meenemen.

Eerder irriteerde May de overige passagier al, omdat hij in een beschonken toestand verkeerde. May trok opgegeven moment zijn jas uit en sprong in de rivier. Volgens Lesly Edwards, medepassagier en ex-militair, deed hij dit uit woede om de weigering. De boot vertrok op die bewuste dag met twintig passagiers vanuit Apoera richting Nickerie. Edwards bevestigt dat ze naar Nickerie kwamen om de tegemoetkoming voor ex-militairen van het ministerie van Defensie te ontvangen.

Bij aankomst in Nickerie is de politie direct op de hoogte gesteld van het voorval. Politiewoordvoerder Shanti Raghoebir zegt, dat de officiële vermissing pas zondag is gedaan bij de politie van Apoera. Egmond Letterboom, territorial commandant van het Nationaal Leger Regio West zegt dat ook zijn manschappen de zoekactie ondersteunen. Het vermoeden bestaat dat de man in de diepte is verdewenen. Echter is zijn lijk nog niet gesignaleerd.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

13-04-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics