Nickerie.Net, maandag 13 april 2009


Gezondheidswerkers Nickerie getraind in begeleiding hiv-dragers

Asha Chaturi, 08/04/2009

NIEUW-NICKERIE - Veertig gezondheidswerkers in Nickerie zijn maandag en gisteren getraind in het bieden van adequate zorg in en begeleiding van personen die besmet zijn met het hiv-virus. De training is verzorgd door vertegenwoordigers van het Nationaal Aids Programma (NAP).

Volgens Feroz Abdoel-Wahid, arts bij het NAP, was de participatie van de groep optimaal. Hij heeft ook kunnen merken dat de deelnemers het werk met heel veel plezier doen. Het NAP stelt zich ten doel om hiv-infecties bij burgers te voorkomen. Indien iemand toch is geÔnfecteerd wil het NAP de juiste zorg en begeleiding bieden, zegt Abdoel-Wahid.

Volgens Wahid is gekozen voor deze doelgroep, omdat verpleegkundigen vaker in contact komen met de patiŽnt. Met de training beoogt het NAP, dat de patiŽnten die zich bij de huisarts aanmelden of in het ziekenhuis worden opgenomen, door getrainde verpleegkundigen kunnen worden opgevangen voor verdere begeleiding. Wahid adviseert personen om een test te doen als ze het gevoel hebben dat ze het risico hebben gelopen om besmet te raken. ďHiv is geen doodvonnis; het is een chronische ziekte en met aidsremmers kan je normaal doorlevenĒ, aldus Wahid.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

08-04-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics