Nickerie.Net, vrijdag 17 april 2009


Druk en rumoerig paasweekend in Nickerie

Teksten en foto's: Asha Chaturi en Ebu Jones, 14/04/2009

NICKERIE - Twee verkeersdoden, een woningbrand, een aantal aanrijdingen, veel vechtpartijen en een schietincident, allemaal zaken die in het paasweekend zich hebben voorgedaan in Nieuw Nickerie. Het rijstdistrict heeft een rumoerig weekend achter de rug.

De politie had zijn handen vol en was zeer zichtbaar in het verkeer. De ongekende drukte manifesteerde zich vooral op zaterdag tussen 9 en 2 uur overdag. Tal van activiteiten waren gepland voor het weekend waaronder een Drag Race, een Car Audio Battle, Motorcross wedstrijden en Danshappenings. Nickerie was the place to be, zegt Michel aan dWT. Ik zou het voor geen geld willen missen. Hij is er met vrienden en enkele kennissen. De drukte heeft veel voordeel gebracht voor het bedrijfsleven in het district.

Alle vakantiehuizen en hotels waren volgeboekt. Restaurants waren nagenoeg de hele dag open en alle tafels bezet. "Wij hebben drie tot vier keren zoveel porties verkocht dan wij doen op een gewone zaterdag", vertelt de eigenaar van restaurant Hong Kong. Een eigenaar van een klerenzaak geeft te kennen dat zijn dagopbrengst van zaterdag driemaal zo hoog is geweest, dan die van een normale zaterdag. Doordat alle hotels  waren volgeboekt, kozen veel gasten ervoor om op het Brassaplein de nacht door te brengen. Manoedj Kisoensing, manager van hotel Pakhap, zegt dat hij handen vol werk had met alle gasten. Tanja Stremme, manager van Regency, had voor het weekeinde extra activiteiten gepland.

Dragrace
Wat veel aandacht trok is de Drag Race op het Corantijnstrand. Deze activiteit bracht ruim 4.000 personen op de been. In de middaguren liepen zaken even uit de hand. Een militair die de aanwijzing van een biker negeerde, werd na een schermutseling in de boeien geslagen. Om hem tot bedaren te brengen was de politie genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Vanwege dit incident moest de organisatie een categorie van 80cc van de dragrace aflasten. De veiligheid lag in de handen van Team Turbo Central.

"Pasen is een periode van bezinning. Een periode waar je  op een rustige plek moet terugtrekken met je gezin. Voor ons was Nickerie de juiste plaats", zegt Marlon Daniels. De motorrace was de drijfveer voor Arretha Millerson en haar vriend om naar Nickerie af te reizen. We zijn dol op motorraces, eindelijk weer een moment om gezellig samen te genieten van iets waarvan wij beiden een kick krijgen. Zoveel dagen bij elkaar te zijn zonder aan de dagelijkse sleur te denken, draagt voor Millerson en haar vriend bij tot een betere relatie. Want zoveel quality-time hebben ze niet in de hoofdstad. Dennie Pawiroredjo: "Ik ben er voor niets anders dan om mee te doen aan de bromfietsrace. Als het niet daarvoor was denk ik niet dat ik naar Nickerie zou zijn gekomen". Leo de Mees is in het rijstdistrict op familiebezoek. "Ik heb mijn moeder hier. Elk jaar kom ik rond Pasen en Kerst hier naartoe om deze dagen met haar door te brengen".

Studenten verdienen zakcentje
Het Paasweekeind heeft niet alleen voordelen gebracht voor het bedrijfsleven, maar ook de studenten in het district hebben profijt aan de situatie gehad. Zij werden als extra kracht aangetrokken door de verschillende eethuizen en hotels. "Er zijn bijna geen vakantiejobs hier. (...)Wij zijn aangetrokken door de eigenaar van het restaurant om voor vier dagen te werken", vertellen Pamela en Rita. Serveren, tafels afruimen en de afwas doen behoorden tot de taken van deze twee jeugdigen. Voor hun diensten verdienden zij elk SRD 100 (ca. 25 Eur). Saskia, Lorette en Denise hebben drie dagen mogen helpen in een hotel. Zij moesten onder meer de lakens en dekens rechttrekken, de kussens opschudden en kamers verschonen. "Wij waren op zoek naar werk maar konden nergens terecht. Mijn moeder is schoonmaakster in een van de hotels en zij heeft het voor ons geregeld", vertelt Lorette. Los van zoveel activiteiten hebben velen de kerk bezocht om goede vrijdag en pasen te vieren.-.

Foto-impressie Paasweekend Nickerie 2009


Een dansgroep tijdens een optreden op eerste Paasdag.-.

Geen plaats in de hotels. Bezoekers aan Nickerie zoeken verpozing op het Brasaplein.-.

Ook gezinnen hebben de nacht doorgebracht op het Brasaplein tegenover het districtscommissariaat.-.

Er was veel belangstelling voor de verschillende races.-
Twee bromfietsers bij de start van een race

Een moment tijdens de bromfiets-race.

Motorrijders begeleiden hun makker in colonne naar Nieuw-Nickerie na een dodelijk aanrijding op de Oost-West verbinding.-

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

14 -04 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics