Nickerie.Net, maandag 20 april 2009


Guyanese universiteitsstudenten op bezoek

Asha Chaturi, 18/04/2009

NIEUW-NICKERIE - Twintig Guyanese studenten vertoeven sinds donderdag in Nickerie als onderdeel van hun opleiding. Onder meer moeten ze daar werken aan bepaalde opdrachten. Het is niet de eerste keer dat studenten uit het westerbuurland het land aandoen. Onder meer willen ze tijdens hun verblijf in Nickerie kennis opdoen en vergelijkingen maken tussen beide culturen, zegt delegatieleider Rishi Thakur. Er wordt volgens hem ook gekeken naar de veranderingen die beide landen doormaken op bestuurlijk niveau en ook op welke manier de Corantijnrivier benut wordt.

Deze rivier is volgens Thakur voor zowel Suriname als Guyana van eminent belang. De studenten hebben in het kort kennisgemaakt met een groot deel van de bestuursdienst. Zij hebben bijzonder veel interesse in het decentralisatieproces in het district. De groep zal ook verslag moeten uitbrengen over het lokaal milieu en verschillende marktonderdelen. Thakur zegt dat het hen is opgevallen dat heel wat vuil langs de weg wordt gedumpt en niet wordt opgeruimd, waardoor het de boel ontsiert. De studenten moeten onderzoeken waarom dat vuil op straat blijft liggen.

Bij dit onderzoek moeten zij ook het economisch aspect meenemen. De Guyanezen zullen ook naar Paramaribo afreizen om zich er persoonlijk te oriŽnteren. De reis kostte meer dan SRD 80.000 en is gefinancierd door de universiteit zelf.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18 -04 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics