Nickerie.Net, maandag 20 april 2009


Studiefinanciering kost Staat US$ 70 miljoen

Filia Enser, 18/04/2009

Paramaribo - Om het studiefinancieringssysteem in stand te houden, heeft de Staat op termijn ruim 70 miljoen Amerikaanse dollar - ongeveer SRD 210 miljoen - nodig. In de opstartfase financiert de overheid een belangrijk deel zelf. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft initieel ongeveer SRD 9 miljoen voor dit jaar vrijgemaakt. Daarnaast wordt uit het Sectorfonds Onderwijs 1,2 miljoen euro (ruim SRD 44 miljoen) vrijgemaakt voor het project. In een latere fase gaat de regering na of er een lening bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) kan worden gesloten, zegt onderwijsminister Edwin Wolf.

Minister Edwin Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling en andere deskundigen van zijn ministerie, gisteren tijdens een persconferentie in het Minov-hoofdkantoor aan de drs. Kafiludinstraat. Aan de gemeenschap zijn bijzonderheden verstrekt over de studiefinanciering.-dWTfoto / Werner Simons .

Alle behoeftige studenten die ingeschreven staan voor dagopleidingen aan de Anton de Kom universiteit van Suriname (Adekus) en het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) komen nu met dit project voor een 4 procent studielening in aanmerking. Ze krijgen hierdoor de kans om zich volledig op hun studie te concentreren en deze binnen de vastgestelde periode af te ronden. Maandelijks kan maximaal SRD 500 worden geleend. Naast het belonen van bijzondere prestaties zullen goede studieresultaten de basis

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18 -04 -2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics