Nickerie.Net, woensdag 22 april 2009


Bikers Unit Nickerie klemt 4.5 meter boa constrictor
Geplaatst: 22/04/2009

Nickerie -  Leden van de Bikers Unit die gistermorgen op reguliere surveillance waren, zijn op de hoek van Waterloostraat en de Fredericiweg gestuit op een vreemd gekronkel vlak voor de inrit van een supermarkt. De bikers die dit zagen, namen van heel dichtbij een kijkje en zagen dat het ging om een bijkans 4.5 meter lange boa constrictor die zich voortbewoog. Met een touw hebben de politiemannen de wurgslang weten te strikken. Een visser die dit zag, snelde er naar toe met een zak. Hij heeft het beest meegenomen. Het vermoeden bestaat dat hij ‘boma fatu’ ermee zal maken. Het vet van deze slang wordt naar DBS heeft vernomen gebruikt voor o.a. reumatiek en andere kwalen.

Enkele toeristen die in de buurt waren, keken verschrikt op en vroegen waarom de dierenarts er ook niet bij is gehaald om het beest te inspecteren. Van waar de boa precies is gekomen, is niet bekend. Naar verluidt is het beest via de Nickerierivier aangespoeld. De rivier bevat momenteel zoetwater. De manschappen van de Bikers Unit laten steeds van hun veelzijdig karakter merken.

De afgodslang, zoals de boa constrictor ook wel wordt genoemd, is een meterslange wurgslang uit de familie boa's. Het is een van de weinige reptielensoorten waarvan de wetenschappelijke naam boa constrictor algemeen bekend is en ook wel als 'Nederlandse' naam wordt gebruikt.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

22-04-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics