Nickerie.Net, dinsdag 28 april 2009


Twee huizen in Nickerie door brand verwoest

Asha Chaturi, 27/04/2009

NIEUW NICKERIE - De brandweer in Nickerie moest het afgelopen weekend twee keer uitrijden voor grote woningbranden waarbij twee gezinnen dakloos zijn geworden. De eerste melding kwam zondagochtend kort na 03:30 binnen voor de brand aan de Rodelocusstraat op het Nationaal project. De bewoonster Radha Ramjatan vertoefde op dat moment in Paramaribo. Een deel van de begane grond had ze ingericht voor haar huisartspraktijk. De brand werd door buurtbewoners ontdekt. Brandmeester Remi Markelo zegt dat de blusmannen binnen drie minuten na de melding op de onheilsplek arriveerden. Toch brandde de woning volledig af. Markelo benadrukt dat woning bij aankomst al in lichter laaie stond en de brandweer slechts nablussingswerkzaamheden kon verrichten.

 De brandweer van Nickerie kon niet voorkomen dat het winkelpand annex woning van winkelier Jairadj Hanoeman gistermiddag volledig afbrandde. Ook de woning van Radha Ramjatan op het Nationaal project onderging hetzelfde lot.-dWT foto / Asha Chaturi.

De brand is volgens hem laat ontdekt. De poltie laat het pand nu bewaken, omdat er instortingsgevaar bestaat. Een team van de Technische Opsporings- en Herkenningsdienst (TOHD) uit Paramaribo arriveert vandaag in het rijstdistrict om de oorzaak van de brand vast te stellen. Over de oorzaken tast de politie nog in het duister en de brandweer noemt de situatie alarmerend. De tweede brandmelding kwam tegen vijf uur gistermiddag binnen.

Nu ging het om een woning/winkelpand van Jairadj Hanoeman dat in de fik stond. Ook in dit geval kon de brandweer slechts nablussen. Beide afgebrande panden waren verzekerd tegen brand. Hanoeman vertelt dat op het moment niemand in de woning was. Hij heeft recentelijk nog zijn winkel gerenoveerd wat hem SRD 50.000 heeft gekost. Met deze twee branden komt het totaal op acht. Vier van de panden brandden af tijdens afwezigheid van de bewoners.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

27-04-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics