Nickerie.Net, maandag 04 mei 2009


100% geslaagden voor Hindi examen deel 5 en 6
Geplaatst: 02/05/2009

 

Paramaribo / Nickerie - De Hindi examens in Praveshika, Parichay en Kovit, respectievelijk deel 4, 5 en 6, werden op 11 en 12 april en de daaropvolgende week afgenomen. Het schriftelijk deel werd op de Shri Vishnuschool afgenomen en het mondelinge gedeelte in het gebouw van de Hindi Parishad. Op Praveshika na moesten de participanten in de twee andere delen ook een mondeling examen afleggen op 22 april. Aan het Praveshika examen hebben 35 kandidaten deelgenomen, terwijl de Parichay en Kovit 6 om 9 kandidaten telden. Volgens Dhiraj Kandhai, lid Hindi Examencomité, hebben kandidaten uit zowel Nickerie als Paramaribo en de overige randdistricten deelgenomen.

In totaal hebben 7 Hindi scholen meegedaan aan deze examens. Uit de 35 kandidaten, die zijn geëxamineerd in de Praveshika, waren zes kandidaten uit Nickerie die de examens dan ook in hun eigen district hebben gemaakt. Het mondelinge examen werd afgenomen door de Sanatan Dharm Pracharika Marijke Indra Djwalapersad, Pandiet Surindra Patandien en de toehoorder was Dhiraj Kandhai. Bij het mondelinge deel moesten de participanten zelf een scriptie maken en een literatuurlijst opstellen. Tevens werd er gelet op de spreekvaardigheid, Hindi kennis en grammatica.

De uitslagen zijn inmiddels al bekend en in totaal hebben voor deel 4 uit de 35, 6 het niet gehaald. Voor de andere delen zijn er 100% geslaagden. Voor deel 4 is als bestgeslaagde Chaandenie Bandhoe, gevolgd door Kishan Sirtoe en Adesh Ramlakhan. Voor de Parichay is Rangila Moti als beste geslaagd, gevolgd door Jagdiespersad Biere en Gayetrie Harrybhadjan- Jaggoe. Kinno Indrawatie, Radjaram Pramila en Kamlawatie Gangadien- Sohanpal zijn de drie bestgeslaagden voor het onderdeel Kovit.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics