Nickerie.Net, maandag 04 mei 2009


Guyanese minister: 'varkensvlees uit Guyana is veilig'

Geplaatst: 03/05/2009

Nickerie - Het buurland Guyana is reeds overgegaan tot het nemen van de nodige maatregelen om de grenzen van het land te controleren en luchtvaartmaatschappijen en schepen die het land binnenkomen te controleren op de aanwezigheid van varkensgriep. De Guyanese landbouwminister Robert Persaud heeft al een paar ontmoetingen gehad met een groep van varkenskwekers, dierenartsen en andere stakeholders uit de gezondheidssector.

Persaud zei dat het nemen van maatregelen zeker nodig is, daar vanuit het publiek al verward wordt gereageerd en er veel vragen komen vanuit de Guyanese gemeenschap over de varkensgriep. Ook zei de minister dat mensen zich behoorlijk zorgen maken en zich afvragen of zij wel of niet varkensvlees moeten blijven consumeren. Minister Persaud merkte verder op dat in sommige landen reeds massa-afslachtingen van varkens hebben plaatsgevonden.

Persaud heeft de garantie gegeven dat de dieren in Guyana tot nog toe vrij zijn van de gevreesde H1N1-virus. Vanuit de backtrack-route is aan DBS medegedeeld dat er vaker varkens- en rundvlees naar Suriname wordt vervoerd dat verder verhandeld wordt. Echter is het zo dat de vleessoorten, eenmaal aangekomen op Surinaams bodem, niet worden gecontroleerd door instanties in Suriname, daar het vlees illegaal wordt aangevoerd.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics