Nickerie.Net, maandag 04 mei 2009


Hogere boetes voor vogelsmokkelaars

Lia Tjong Akiet, 02/05/2009

Paramaribo - Er komen hogere boetes voor vogelsmokkelaars, om de illegale praktijken te minimaliseren. “De straf moet voelbaar zijn, zodat men het niet weer zal uithalen”, zegt Hierdainarain Gobindh, hoofdjachtopziener van de Dienst Lands Bosbeheer (LBB) aan dWT.

Hoe hoog de boetes worden wil hij nog niet zeggen. Echter is hiertoe besloten nadat op 23 en 26 april 2009, weer eens twee partijen zangvogels in beslag zijn genomen. Op donderdag 23 april, tijdens een reguliere controle door de politie van het ressort Nickerie, zijn 75 twatwa’s in beslag genomen bij een Guyanese man. De vogels zijn illegaal het land binnengebracht. Volgens Gobindh komen de vogels vermoedelijk uit Venezuela. In Suriname is het vangen van deze vogelsoort het gehele jaar verboden.

Mensen die ze zelf kweken, worden met rust gelaten. Afgelopen zondag is een vertrekkende passagier met de Nederlandse nationaliteit, aangehouden op de luchthaven. Hij had drie twatwa’s, twee picolets, vier gelebeks, een roti en acht geeldassen in zijn bezit. “De man heeft de vogels op professionele manier in zijn schoenen verstopt.

Ze hadden wel genoeg zuurstof.” De inbeslagname werd gemeld door de politie te Zanderij. In beide gevallen zijn de smokkelaars aangehouden en ingesloten en hebben ze een hoge boete opgelegd gekregen. LBB heeft toestemming van het parket om de vogels maandag te veilen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

02-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics