Nickerie.Net, maandag 04 mei 2009


Informatieronde over Natin Nickerie

02/05/2009

NIEUW-NICKERIE - Mulo-B leerlingen van de derde en vierde klas in Coronie en Nickerie zijn onlangs geïnformeerd over de introductie van het Natin-onderwijs in het rijstdistrict. Leo Soetosenojo, hoofd Bureau Nijverheidsonderwijs, zegt dat de informatiebijeenkomst is gehouden, omdat leerlingen nog te vaak onbewuste keuzes maken voor een vervolgstudie. Hij weet dat gebrek aan informatie ook een belangrijke rol hierin speelt.

Leo Soetosenojo, hoofd Bureau Nijverheidsonderwijs, geeft Mulo-B leerlingen informatie over de mogelijkheden om door te stromen naar het Natin. Bij voldoende inschrijvingen wordt in oktober een begin gemaakt met dit onderwijstype in Nickerie.-dWT foto / Asha Chaturi .

Vandaar dat de commissie Implementatie Natin Nickerie, deze week in het westen vertoefde om de leerlingen beter voor te lichten. De leerlingen hebben meer technische informatie gekregen, waarbij een aantal gelijk een besluit hebben genomen om het Natin te bezoeken. Soetosenojo, ook lid van de commissie, hoopt dat ze nu een veel bewustere keuze zullen maken, om later geen spijt hiervan te krijgen. Wanita Jainullah, leerkracht op een VOJ-school, is tevreden over de voorlichtingsbijeenkomst. “Vaak hebben leerlingen het van horen zeggen en zijn niet op de hoogte van het inhoudelijke”, weet ze.

De leerkracht is bijzonder enthousiast dat het Natin-onderwijs nu in Nickerie komt, waardoor ouders minder kosten hebben om hun kinderen in Paramaribo verder te laten studeren. Bovendien werkt het positief als leerlingen in hun eigen omgeving kunnen studeren. Maitrie Jagroep, voorzitter van de commissie implementatie Natin Nickerie, beloofde terug te keren om meer voorlichting te geven. Dit keer zullen ook de leerlingen die vorig jaar het Mulo hebben afgerond en niet verder konden, worden betrokken. Bij voldoende inschrijvingen zal het Natin in oktober dit jaar van start gaan in het rijstdistrict.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

02-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics