Nickerie.Net, maandag 04 mei 2009


Nickerie trendsetter in birdwatching

02/05/2009

NIEUW NICKERIE - Met het afleveren van tien birdwatchers is het rijstdistrict vanaf donderdag trendsetter met de introductie van kader voor dit tijdverdrijf. De nieuwbakken specialisten zijn vier maanden intensief getraind door het Wereld Natuurfonds (WWF), in samenwerking met Stichting Ontwikkeling Longmay en Omgeving (SOLOM). Deze vogelspotters gaan zich nu bezighouden met observaties van vogels en vogelsoorten, zowel langs de kust als in de binnenstad en in andere gebieden rond Nieuw Nickerie. Uiteindelijk moeten ze toeristen informeren over onder meer het leefgedrag van deze vogels. Danny Jibodh, voortrekker van de groep, is bijzonder ingenomen met het trainingsresultaat waardoor het district nu aantrekkelijker zal worden voor toeristen, in het bijzonder vogelspotters.

Een deel van de groep vogelspotters die donderdag succesvol de vier maanden durende training hiervoor heeft afgerond. Zij zullen nu hun kennis gebruiken om vooral toeristen in te lichten over onder meer de leefgewoonten van vogels in Nickerie.dWT foto / Asha Chaturi -.

"Met deze stap wordt verder gewerkt aan het oprichten van de Nickerie Birdwatch Association die nog in de voorbereidende fase is”. De training was zeer intensief. Onder meer in het werken met trektijden van de volgels en watergetijden ging veel energie zitten. Een goede aanpak zal volgens Jibodh veel betekenen voor onder andere deze tak van toerisme.

Trainer Arie Spaans is enthousiast over de groep. Hij weet dat personen zich niet makkelijk opgeven voor deze training. Tarmidie Kasidie, die de training ook heeft gevolgd, is bijzonder blij dat hij met zijn nieuw verworven kennis kan bijdragen aan het verder ontwikkelen van het toerisme in Nickerie.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / De Ware Tijd

02-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics