Nickerie.Net, woensdag 06 mei 2009


Continuļteit padieboeren in gevaar
Geplaatst: 06/05/2009

Nickerie -  De continuļteit van de padieboeren is in gevaar. De boeren lijden enorme verliezen. Volgens parlementariėr Soedeshchand Jairam lijden de boeren een verlies van SRD 1500 per ha. De kostprijs per baal ligt tussen SRD 60 en SRD 65, terwijl de opkoopprijs ongeveer SRD 35 bedraagt. Jairam, die erg begaan is met het lot van de padieboeren, vroeg gisteren het woord in het parlement om dit probleem onder de aandacht te brengen van de regering.

De voorzitter van het parlement beloofde hem daartoe in de gelegenheid te stellen nadat het Fiso-probleem besproken was. Echter heeft hij de kans daartoe niet gehad, omdat de vergadering direct na een schorsing is verdaagd tot nader order.

Jairam vindt dat men de grote problemen van de padieboeren niet uit het oog moet verliezen. De boeren hebben hulp nodig en de regering moet daarop inspelen. De oogst is bijna voorbij. De boeren moeten hun gronden nu weer bewerken, maar hebben daarvoor geen geld. De boeren hopen op een compensatie van overheidszijde. Jairam zegt dat hij de toezegging heeft gehad om bij de eerstvolgende openbare vergadering zich uit te spreken.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

05-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics