Nickerie.Net, maandag 11 mei 2009


Waterleidingsysteem Wageningen vervangen
Geplaatst: 11/05/2009

Nickerie - Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft vrijwel het geheel waterleidingsysteem van Wageningen vervangen. Het ging om een waterleidingnetwerk van meer dan 40 jaar oud. De NH-bewindsman zegt dat door de upgrading een heleboel mensen over schoon en stromend drinkwater beschikken.

Vroeger ontbeerde zeker een kwart van Wageningen stromend water. Het ander deel moest rondkomen met slecht stromend water. Nu moet de inning door de Dienst Watervoorziening (DWV) nog in orde worden gemaakt. Rusland geeft toe dat de inning nog niet gebeurt zoals dat moet, maar belooft in tijd verbetering hierin. Het ligt in de bedoeling dat de Surinaamse Waterleidingmaatschappij (SWM) na verloop van tijd het gebied overneemt.

Carmelita Ferreira die al een jaar een oplossing voor dit probleem zocht, zegt dat rapportages van bewoners uit Wageningen zeer positief klinken. De volksvertegenwoordiger weet dat de waterleidingbuizen zijn vervangen en dat een groot deel van de huisaansluitingen ook al in orde is. De regering heeft het gedeelte van de huisaansluitingen ook op zich genomen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics