Nickerie.Net, dinsdag 12 mei 2009


Nickeriaanse cricketclub BICC pakt kampioenschap van Suriname

Richenel Small

Nickerie – BICC, de kampioen van Nickerie, is zondagmiddag rond vijf uur kampioen geworden van de SCB Guinness Cricket middels een overwinning op Amar Shaktie Cricket Club, de kampioen van Paramaribo. In een goed gevulde Nickerie Cricket Stadion werd de kampioenwedstrijd gespeeld. BICC won de toss en koos tegen de verwachtingen in om Amar Shaktie aan bat te sturen. Dit besluit van captain Aneel Seegobin bleek vruchten af te werpen, want de wickets vielen al gauw bij Amar Shaktie.

BICC won zondagmiddag de wedstrijd om het nationaal SCB Guinness cricketkampioenschap. Uiterst links zit Robert Moore die met zijn 84 runs de meeste runs maakte en mede op grond daarvan werd uitgeroepen tot man of the match. BICC won zondagmiddag de wedstrijd om het nationaal SCB Guinness cricketkampioenschap. Uiterst links zit Robert Moore die met zijn 84 runs de meeste runs maakte en mede op grond daarvan werd uitgeroepen tot man of the match.

De kampioen uit de hoofdstad kwam in totaal op 189 runs all out in 36 overs. Navendra Madholall was de topscorer met 32 runs, gevolgd door Seemangal Yadram met 28. De bowlers Vishram Patrick en Aneel Seegobin waren de boosdoeners door de meeste wickets te pakken. BICC ging hierna aan bat en had een zwakke start. In de 2e over werd al de tweede wickets genoteerd. Het was batsman Robert Moore, die een doorn in het oog werd van Amar Shaktie, In een goed partnership met Kayamat Ally zorgde hij ervoor dat het aantal runs werd opgebouwd. Ally moest jammer genoeg met 44 runs afhaken, maar had inmiddels een goede basis gelegd voor de overwinning. Uiteindelijk won BICC in een spannend slot in de 32e over voor het verlies van 7 wickets.

Moore maakte in totaal 84 runs en werd op grond van zijn prestaties later uitgeroepen tot man of the match. Met dit kampioenschap evenaart BICC de prestatie die New Gandhi het vorige jaar boekte. Na de wedstrijd renden dolgelukkige supporters het speelveld op. Hierna volgde uitreiking van de prijzen. Vermeldenswaard is dat Raj Narain, voorzitter van Surinaamse Cricket Bond (SCB), speciaal voor deze wedstrijd samen met andere leden van zijn bestuur in het rijstdistrict aanwezig was. Hij prees zowel de spelers als de leiding van club voor het behaalde resultaat en merkte op dat het voor de tweede op een volgende keer is dat een club op Nickerie het nationaal kampioenschap behaalt. Daarvoor was het steeds weer een club uit Paramaribo die met de hoogste eer streek.

BICC’s Robert Moore aan bat in de nationale cricketkampioenswedstrijd. In het Nickerie Cricket Stadion won BICC van Amar Shaktie in een spannende wedstrijd en legde daarmee beslag op de SCB Guinnes cricketlandstitel. TIMESFOTO’S Richenel Small

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

12-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics