Nickerie.Net, dinsdag 19 mei 2009


Kafverbranding weer in DNA

16/05/2009

Paramaribo - Kafverbranding in Nickerie blijft met de regelmaat van de klok tijdens debatten in het parlement opduiken. Voor het vraagstuk dat voor veel overlast zorgt in het district, lijkt maar geen oplossing gevonden te kunnen worden.

dWT archief Al jaren wordt er geprotesteerd tegen kafverbranding in de open lucht. Het is gebleven bij oriŽntaties en protesten.-.

Donderdag vroegen assembleeleden van Nickerie opnieuw aandacht voor dit probleem. Volgens Kries Matai (VHP/NF), arts van beroep, is het al bekend dat kafverbranding ernstige gezondheidsrisicoís met zich meebrengt voor omwoners. Toch pleit hij voor onderzoek naar de relatie tussen kafverbranding en gezondheidsproblemen waarmee buurtbewoners van plaatsen in het district waar de verbranding plaatsvindt, kampen. Hij wil van de regering weten wat er van de plannen is terechtgekomen om uit kaf energie op te wekken.

Ook coalitiegenoot Carmelita Fereira (NPS/NF) hangt het kafprobleem al de keel uit. Van de regering verwacht ze dat dit vraagstuk liever gisteren dan vandaag wordt opgelost. De afgelopen periode hebben verschillende overheidsdelegaties zich in Nickerie georiŽnteerd en zijn voorstellen gedaan over de afhandeling van de rommel die de rijstindustrie voortbrengt. Een duurzame oplossing is tot nog toe niet gevonden.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

19-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics