Nickerie.Net, dinsdag 19 mei 2009


Telesur smijt met geld op Nederlandse markt

Eric Mahabier, 15/05/2009

AMSTERDAM - Telesur heeft zich gevestigd op de Nederlandse telecommarkt en voert verantwoorde promotieactiviteiten uit voor verdere verovering van deze markt. “Sponsoringen en entertainment behoren tot enkele van de activiteiten voor verdere vestiging van het Surinaamse telecombedrijf op de Nederlandse markt”. Deze reactie geeft Telesur-directeur Dirk Currie op vragen van dWT over diverse grote promotie- en sponsoractiviteiten van Telesur in Nederland. Het Telecommunicatiebedrijf Suriname is per 1 mei hoofdsponsor van Suriprofs.

V.l.n.r.: ambassaderaadslid David Abiamofo, SLM-president-commissaris Leo Brunswijk, Telesur-directeur Dirk Currie, ambassadeur Urmila Joella-Sewnundun en Telesur-president-commissaris Adolfina Cairo afgelopen dinsdag in Amsterdam ArenA waar Telesur een presentatie heeft gehouden over de bedrijfsactiviteiten in Nederland.-dWT foto/ Eric Mahabier .

Het bedrijf heeft vorig jaar enkele grote promotieactiviteiten in Nederland ontplooid, waaronder op Kwakoe. “Geen geldsmijterij”, reageert Currie verder. Hij haalt hierbij onder andere aan dat Telesur met de prepaid mobiele diensten in Nederland, nu al het jaartarget heeft gehaald. Deze dienst (twee landen, één gevoel, waarbij met een dubbele simkaart tegen 10 eurocent per minuut naar Suriname gebeld kan worden) werd op 25 november 2008 in Nederland geïntroduceerd. Cijfers wil de Telesur-directeur niet prijsgeven, omdat deze niet verantwoord zou zijn voor de enorme concurrentie op de Nederlandse markt.

“Het gaat goed, anders zouden we niet op de Nederlandse markt zijn. Als onze evaluatie niet positief was zouden we niet sponsoren”, zegt Currie verder. Voor bedragen en andere cijfers verwijst hij naar de jaarcijfers. Vanaf oktober kunnen klanten een abonnement bij Telesur Nederland nemen om via een pakket belminuten, tegen een bepaald bedrag naar alle Telesur-nummers in Suriname te bellen. Per die datum is het ook mogelijk mobiel te internetten via Telesur Nederland. “We trachten onze bekendheid verder te verruimen in Nederland”, benadrukt Currie.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

19-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics