Nickerie.Net, dinsdag 19 mei 2009


Weggebruikers Attaoellahweg frustreren werk Wegenautoriteit

Asha Chaturi, 19/05/2009

NIEUW NICKERIE - Bestuurders die momenteel gebruik maken van de Attaoellahweg in Nickerie, lappen aanwijzingen van de Wegenautoriteit Suriname (WAS) aan hun laars. De WAS voert momenteel renovatiewerkzaamheden uit op deze weg.

"Als je ziet hoe nonchalant de bestuurders rijden, ondanks er zoveel aanwijzingsborden zijn geplaatst over de werkzaamheden die in uitvoering zijn, houd je je hart vast. Het lijkt alsof ze de gevaren niet zien", zegt Rolf Verwey, van het consultantsbureau Firm Engineering. Dit bureau voert de directie over het project. De WAS heeft de zogenaamde vlagmannen ingezet, die het verkeer regelen, maar die worden genegeerd, zegt Verwey. Door het gedrag van de weggebruikers vlotten de werkzaamheden niet.

Een automobilist raast over de Attaoellahweg in Nickerie, waar de Wegenautoriteit Suriname (WAS) momenteel renovatiewerkzaamheden uitvoert. Het nonchalant rijgedrag van de weggebruikers vertraagt het werk.dWTfoto / Asha Chaturi -.

Het eerste ongeluk heeft zich al aangediend. Door het nonchalant rijgedrag van de bestuurders, heeft een taxichauffeur een aanwijzingsbord omver geslagen en ging zijn voertuig over de kop. De schade aan de auto is aanzienlijk. Voor aanvang van het project, heeft de Wegenautoriteit via bekendmakingen in de media de werkzaamheden aangekondigd. De gemeenschap is steeds gevraagd de Attaoellahweg te mijden en een andere route te volgen. De weg langs de Hamptoncourtpolder die ook is geasfalteerd en in een goede staat verkeert was een mogelijkheid. Toch kiezen veel weggebruikers voor de slechte Attaoellahweg waarop werkzaamheden worden uitgevoerd.

De renovatiewerkzaamheden aan de circa 4.3 kilometer lange weg zijn een maand geleden gestart en worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Lale. De klinkers en het rivierzand zijn reeds over een wegstrekking van 300 meter verwijderd en de fundering wordt nu aangebracht. Binnen elf maanden moeten de werkzaamheden worden opgeleverd. Verwey zegt dat het project een kleine achterstand heeft opgelopen. Die kan alleen worden ingehaald als ook in de avonduren wordt gewerkt. De achterstand is, volgens Verwey, te wijten aan de aannemer zelf. Die was niet helemaal klaar met zijn voorbereidingen toen het werk moest aanvangen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

19-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics