Nickerie.Net, woensdag 20 mei 2009


DR-lid Moerahoe: ‘Laat Stalweide met rust!’

Asha Chaturi, 20/05/2009

NIEUW-NICKERIE - Districtsraadslid (dr) Prem Moerahoe van Nickerie is er niet over te spreken dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) zijn ogen heeft gericht op de Stalweide I voor een volkswoningbouwproject.

 

SoZaVo-minister Hendrik Setrowidjojo maakte dit voornemen zaterdag bekend op een druk bezochte vergadering van Pertjajah Luhur in het rijstdistrict. “Ik begrijp niet waarom men het speciaal heeft gemunt op stalweide I. In plaats dat de regering de veeteelt stimuleert, maken ze het juist kapot”, zegt Moerahoe. Het woningbouwproject waarop 1. 000 woningen moeten verrijzen, kost 41 miljoen US dollar.

Volgens Setrowidjojo moet het project vóór de verkiezingen zijn gestart. Moerahoe vraagt zich af waarom SoZaVo er niet voor gekozen heeft om het project in de Van Pettenpolder, Nursery en Waterloo uit te voeren, waar nog veel braak domeingrond ligt. Stalweide I is sinds 1939 uitgegeven aan het bestuur van de Veehoudersbond Nickerie. Moerahoe weet dat velen het gemunt hebben op dit terrein en dit willen afpakken van de gemeenschap. Hij vraagt zich af wat de boeren die hun runderen laten grazen in de weide met de beesten moeten doen. Hen overbrengen naar het MCP-gebied is geen optie vanwege twee redenen: het gebied ligt te ver van de woonplaats van de boeren en er zijn tijgers.

Het dr-lid wijst op de vele overheidswoningen in Nickerie die staan te verrotten. Om de woningnood enigszins te verhelpen zou de regering deze woningen moeten renoveren en geven aan woningzoekenden. Moerahoe wijst ook op de grote lappen gronden die in het bezit zijn van politici. Driftig zou daarmee worden gespeculeerd. Op deze gronden zouden woningbouwprojecten opgezet kunnen worden voor het arme volk. Het dr-lid stelt dat alle te bouwen woningen van SoZaVo liever over alle ressorten in Nickerie verdeeld kunnen worden. Hij doet een beroep op het ministerie om zaken eerst goed te verifiëren voordat hij acties onderneemt.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

20-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics