Nickerie.Net, maandag 25 mei 2009


Namen Surinaamse pedofielen binnenkort op Nederlandse website

Eric Mahabier, 23/05/2009

DEN HAAG - Ruim 200 namen en adressen van Surinaamse pedofielen worden binnen een half jaar op de Nederlandse website Stop Kinderporno geplaatst. “We hebben al heel wat berichten uit Suriname gehad”, zegt websitebeheerder Chris Holsken aan dWT. Vanaf volgende week is het mogelijk om naam en adres van in Suriname woonachtige pedofielen op een Amerikaanse website te plaatsen ter waarschuwing van de samenleving en de kinderen. “Rinke Swierstra staat er zeker op”, zegt Holsken. “Rinke heeft een heleboel veroorzaakt. Heel veel leed en agressie in Nederland”, weet Holsken.

Hij doet een oproep op de Surinaamse gemeenschap om niet te verslappen voor de Surinaamse pedofielen die volgens hem in veelheid in Suriname rondlopen. Hij doelt ook op pedofielen die hun familieleden tot slachtoffers hebben gemaakt. Rinke Swierstra wacht een dubbele straf indien hij in Suriname vervolgd wordt voor eventueel misbruik van kinderen. Een Nederlander die in Suriname vervolgd wordt kan voor diezelfde strafbare feiten ook in Nederland een straf opgelegd krijgen, waarschuwt CDA-kamerlid Maarleen de Pater-Van der Meer.

“Een dubbele strafbaarstelling dus als hij weer naar Nederland komt”, benadrukt ze. DWT sprak met het CDA-fractielid over de bezorgdheid in de Surinaamse samenleving over buitenlandse pedofielen, onder wie Rinke Swierstra. De Pater-Van der Meer geeft aan dat het meerdere malen is voorgekomen dat Nederlandse pedofielen hun praktijken in onder andere Afrika en Azië voortzetten en dat ze na terugkomst in Nederland daarvoor wederom een straf hebben moeten uitzitten. Indien Swierstra zich in Suriname daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan misbruik van kinderen is het volgens de politica van belang dat de justitiële autoriteiten in het land een strafvervolging inzetten.

“De feiten die gepleegd zijn in het ander land moeten bekend zijn en dan kan die dubbele strafbaarstelling komen”, legt het kamerlid uit. PvdA-Tweede Kamerlid Khadija Arib heeft in serieuze overweging om kamervragen te stellen over de activiteiten van Rinke Swierstra in Suriname. Ook zij benadrukt dat indien de in Nederland veroordeelde pedofiel wederom is begonnen met zijn praktijken, er acties vanuit de justitiële autoriteiten in Suriname getroffen moeten worden. Nederlandse media geven regelmatig aandacht aan het leed dat pedofielen aanrichten door kinderen te misbruiken. Vorig jaar ontmaskerde misdaadjournalist Peter R de Vries de pedofiel Joop M die zich opgaf als anti-pedofiel en plannen had om ook in Suriname met wat activiteiten op het stuk van kinderzorg te beginnen.

Onlangs stelde Sjef van Gennep, directeur Reclassering Nederland, dat veroordeelde pedofielen standaard onder toezicht moeten komen als ze vrij komen. Van de ongeveer duizend pedofielen die per jaar voor de rechter verschijnen, krijgt maar een beperkt deel enkele jaren begeleiding en controle van de reclassering. Van Gennep wil dat de situatie steeds opnieuw wordt bekeken. Uit een onderzoek van een medium in Nederland blijkt ongeveer 70 procent van de veroordeelde pedofielen terugkeren in de wijk waar ze kinderen misbruikten. De Pater-Van der Meer juicht toe dat burgermeesters voortaan ingelicht worden wanneer een pedofiel vrijkomt uit de gevangenis. De burgermeester kan dan bepaalde voorzieningen treffen ter bescherming van kinderen en de buurt.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

23-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics