Nickerie.Net, maandag 25 mei 2009


Onkruid neemt Ir. Van Wouwkanaal langzaam in bezit

Nickerie - Landbouwers in de westelijke polders hebben recentelijk alarm geslagen. Het Ir. Van Wouwkanaal is al geruime tijd bezig dicht te groeien. Het kanaal met een lengte van 13.5 kilometers vertoont over een lange afstand geen wateroppervlak, maar onkruid. De stroming van het water naar de arealen is daardoor vertraagd. De oorzaak is volgens boeren dat er geen regulier onderhoud aan het kanaal wordt gepleegd. Aangegeven is dat de inzaai reeds is gestart en men de arealen zal bevloeien. Als de regens uitblijven, zullen padieproducenten genoodzaakt zijn om het schaarse, beschikbare irrigatiewater op te pompen.

Dit zal ervoor zorg dragen dat de kostprijs verhoogd wordt en de landbouwers een slechte gewasverpleging zullen krijgen, waardoor onkruidbestrijding intensiever zal moeten plaatsvinden. Het Ir. Van Wouwkanaal zorgt voor watertoevoer naar de westelijke polders, en voorziet ook het gebied Euro Noord-Zuid van water. Verder strekt de watervoorziening van dit kanaal zich tot de KGVP en de Stalweide.

Enkele grote landbouwers in de omgeving onttrekken ook water uit dit kanaal. Uit betrouwbare bron heeft DBS kunnen vernemen dat na een inschrijving om het kanaal schoon te maken, er reeds vier maanden verstreken zijn. Het werk is reeds gegund aan een Nickeriaanse aannemer die vermoedelijk niet beschikt over de vereiste machines. Dit leidt tot irritatie bij andere lokale aannemers die zich afvragen waarom de instanties het werk niet gunnen aan iemand anders die het wel kan uitvoeren. Volgens de ondernemerswereld speelt hier de politiek een belangrijke rol in.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagbad Suriname

25-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics