Nickerie.Net, donderdag 28 mei 2009


Sari en BAD te gast bij legereenheden Nickerie
Geplaatst: 28/05/2009

Nickerie -  De Stichting Sari en het Bureau Alcohol en Drugs (BAD) hebben het in joint verband klaar kunnen spelen om aan een groep militairen die gestationeerd zijn in Nickerie, in het Prof. Dr.Ali Kampement, uitgebreide informatie toe te spelen op het gebied van alcoholgebruik. Henna Mawo van het Bureau Alcohol en Drugs zegt dat de militairen ook een van de doelgroepen zijn binnen de gemeenschap en dus ook geļnformeerd moeten worden. Voor de aanvang van de infodag heeft de groep militairen een vragenlijst moeten invullen, waarna de start werd gemaakt. Aan de militairen is duidelijk meegegeven dat alcoholgebruik dat vaak prettig begint, fataal kan eindigen als men geen controle voert over het eigen ik.

Egmond Letterboom die leiding heeft bij de NL-troepenmacht te Nickerie, zegt dat het geven van informatie aan manschappen zeker een belangrijke plaats inneemt in het geheel. De territoriale commandant die zelf ook heeft meegedaan aan de sessie, gaf toe dat hij heel wat heeft kunnen opsteken en dit verder zal geleiden. Zowel Mawo als het bestuur van Stichting Sari zegt resultaat geboekt te hebben met deze infodag die heel goed bij de NL-manschappen is ontvangen. Of er navolging komt, is nog niet bekend. Wel zijn de organisaties te allen tijde bereid in te spelen op de behoefte, indien die er is.

Letterboom vindt dat militairen door de gemeenschap niet alleen gezien moeten worden als vechtmachines, maar dat zij ook voorbeeldfiguren zijn binnen de samenleving. De manschappen zijn nu beter geļnformeerd met de infosessie en weten wat het prijskaartje is van overmatig alcoholgebruik.

 

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics