Nickerie.Net, donderdag 28 mei 2009


Veroorzaker dodelijke aanrijding Nickerie was dronken

Geplaatst: 28/05/2009

Nickerie - De aanrijding welke zich afgelopen maandagavond tegen 22.00 uur heeft voltrokken aan de Fredericiweg, waarbij de 43-jarige Bimla Premchand is omgekomen, blijkt nog een staartje te krijgen. Uit de gemeenschap is informatie ontvangen, dat de autobestuurder, ene C.A., voor de fatale aanrijding eerder op dezelfde avond, reeds een aanrijding aan de A. K. Doergasawhstraat had veroorzaakt ter hoogte van een bekend restaurant. Hier heeft de autobestuurder een vrachtwagen van achteren geramd. Twee agenten die erbij werden gehaald hebben na het een en ander besproken te hebben de bestuurder die bezopen was, laten gaan.

Politiepersvoorlichter Shantie Raghoebir bevestigde dat de bestuurder inderdaad onder invloed was van alcoholhoudende drank. Hij is volgens haar nog steeds in verzekering gesteld hangende het onderzoek. Raghoebir gaf verder aan dat de chauffeur wel beschikte over een geldig rijbewijs. Wat de gemeenschap ernstig verbaast, is het feit dat de agenten de man niet ter ontnuchtering hebben aangehouden. Hadden zij dat wel gedaan dan zou de fatale aanrijding niet hebben plaatsgevonden. Of de politie debet is aan wat er is gebeurd, blijft nog open bij de gemeenschap. Enige reactie vanuit de zijde van de politie is nog uitgebleven.

Politiepersvoorlichter Raghoebir om reactie gevraagd, zegt dat het nog onduidelijk is waarom de man bij de eerste aanrijding heen is gezonden. Zij bevestigde verder dat het onderzoek nog gaande is. Volgens artikel 3 lid 2 van de Rijwet wordt een persoon die schuldig wordt bevonden aan dood door schuld door een aanrijding, terwijl hij onder invloed is van alcohol, gestraft met maximaal 5 jaar gevangenisstraf.


Danny Jibodh
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics