Nickerie.Net, woensdag 20 juli 2011


Geplaatst: 28/05/2009, Danny Jibodh

Nickerie - Afgelopen dinsdagmiddag (26 mei 2009) is oud districtssecretaris Sewrutton Ali Ackbar naar zijn laatste rustplaats gedragen. Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling, daar Sewrutton Ali Ackbar, die binnen de Nickeriaanse gemeenschap bekend stond als Mandjah Ali, heel veel bekendheid genoot. Sewrutton, die de leeftijd van 72 jaar heeft bereikt, startte op 24 april 1958 als kantoorklerk bij de bestuursdienst te Nieuw Nickerie waar hij door zijn enorme wil en doorzetting het uiteindelijk heeft kunnen brengen tot districtssecretaris. Deze mijlpaal heeft hij weten te bereiken op 1 december 1985. Mandjah Ali heeft in zijn loopbaan ook nog de functies bekleed van bestuursopzichter en adjunct districtssecretaris.

Sewrutton Ali Ackbar heeft niet alleen in Nickerie gewerkt, maar zijn krachten in de jaren zeventig ook gegeven in het district Commewijne. Mandhja Ali werd op eigen verzoek in dit district gestationeerd, waarna hij weer op 1 november 1988 overgeplaatst is naar het district Nickerie, waar hij tot aan zijn pensionering werkzaam is geweest als districtssecretaris. Op 1 januari 1998 heeft hij na dispensatie van een maand de dienst officieel met pensioen verlaten.

Mandhja Ali was voor velen een bron van informatie als het ging om Nickerie, vooral om de kennis van waterschappen en andere aanverwante zaken. Zelf bleef hij niet stil zitten na zijn pensionering. Zo had hij de gewoonte om haast elke middag naar het ziekenhuis te gaan om zieke mensen te bezoeken en hen beterschap te wensen.

Vanuit zijn vriendenkring is aangegeven dat er geen tweede man was als Sewrutton die de historie en de ontwikkelingen van Nickerie zo goed heeft gekend. Met het heengaan van deze grote Nickeriaan, is ook een stukje kostbare historie van het district meegegaan naar het graf. De familie heeft veel sympathie ontvangen vanuit de Nickeriaanse gemeenschap. Mandjah Ali is overleden op 26 mei kort na een beroerte.

Nickerie.Net extra:

Lees hier meer over oud districtssecretaris Sewrutton Ali Ackbar, 'Mandhja Ali'

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

28-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics