Nickerie.Net, vrijdag 29 mei 2009


Introductie vrouwencondoom in polders Nickerie

Asha Chaturi, 29/05/2009

NIEUW NICKERIE - Het Nickerie Aids Team (NAT) heeft het vrouwencondoom geïntroduceerd aan de vrouwen die in de polders wonen. Woensdagmiddag heeft Pearl Fraser, coördinatrice van het NAT in samenwerking met Stichting Sari een voorlichtingsmiddag georganiseerd voor deze vrouwen.

Tijdens deze sessie hebben de vrouwen kennis gemaakt met het vrouwencondoom. Het condoom voor mannen is al bekend bij hen. "Ze hebben eerlijk toegegeven dat zij niet wisten wat een vrouwencondoom is," zegt Fraser die de voorlichting verzorgde. De sessie typeert zij als “heel prettig en geslaagd”. De vrouwen hebben spontaan meegedaan aan de activiteit en schroomden niet om vragen te stellen.

Asha Ramdien is een van de participanten. Ze zegt veel te hebben geleerd over condoomgebruik bij vrouwen. "En ik zal de kennis overdragen aan andere vrouwen", belooft ze. De manier waarop Fraser het onderwerp heeft belicht, heeft de vrouwen erg geboeid. Enkele praktische oefeningen, uitgevoerd op kunstgeslachtsdelen, hebben daartoe bijgedragen.

Fraser vertelt dat er momenteel twee condoomautomaten zijn en een aantal outlets, waar vrouwen gratis een condoom kunnen afhalen. Volgens haar worden veel condooms afgehaald, alleen weet zij niet of die daadwerkelijk worden gebruikt. Het is een van de taken van het NAT om de burgerij duidelijk te maken over de gevolgen van vrijen zonder condoom. ‘Want het staat op niemands gezicht geschreven dat hij of zij besmet is”, aldus Fraser.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-05-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics