Nickerie.Net, dinsdag 02 juni 2009


Bewoners Fredericiweg Nickerie vragen om meer verkeersveiligheid
Geplaatst: 02/06/2009

Nickerie -  Buurtbewoners van de Fredericiweg en omgeving hebben gisteren ten kantore van dc Bhagwatpersad Shankar, gevraagd om meer verkeersveiligheid op deze oostelijke verbindingsweg in Nickerie. Gelet op de vele verkeersongevallen die zich de laatste periode op deze weg hebben voorgedaan, heeft deze weg een slechte reputatie. In een verzoekschrift hebben de bewoners door tussenkomst van de dc aandacht gevraagd van de minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, om op zeker drie locaties verkeersmeubilair zoals drempels en verkeerlichten te plaatsen. Zij hebben ook gevraagd dat er strakkere maatregelen worden getroffen tegen asociale weggebruikers waaronder bromfietsers die rijden zonder geluidsdempers en degenen die de snelheidslimieten overschrijden. Wat de bewoners ook onder de aandacht hebben gebracht is het feit dat mensen vaak dronken achter het stuur plaatsnemen met alle nare gevolgen van dien.

Buurtbewoner D.Parmessar benadrukte dat in de brief is aangegeven dat verkeersmeubilair moet komen ter hoogte van de bocht Ogane/Staatsolie en de S-bocht nabij familie F.Sultan en dat er ook verkeerslichten worden geplaatst op de kruisingen Waterloo-GG Maynardstraat alsook op de kruising Lashley- en AK Doergasawhstraat.

Door de toename van het verkeersvolume vinden er haast elke dag aanrijdingen plaats. Ondanks veiligere auto’s , betere rijopleidingen en infrastructuur vertoont het aantal verkeersslachtoffers geen dalende trend in het district. Door samenbundeling van krachten, hopen de bewoners van de Fredericiweg en omgeving dat er heel gauw maatregelen worden genomen, zodat deze kunnen leiden tot veiliger verkeer op de weg.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics