Nickerie.Net, dinsdag 02 juni 2009


Consumentenkring brengt eigen krant uit
Geplaatst: 02/06/2009

Paramaribo -  Speciaal om de Surinaamse consument te informeren heeft de Consumentenkring Suriname een krant uitgebracht. Deze krant, onder de naam de ‘Consumentenkoerier’ verschijnt aan het begin van elke maand. De krant is te verkrijgen voor 1 SRD. Gisteren mocht de minister van Handel & Industrie, Clifford Marica, het eerste exemplaar van de Consumentenkoerier in ontvangst nemen. Hij gaf daarbij aan het een heel bijzondere en waardevolle krant te vinden en betaalde SRD 50 voor het eerste exemplaar. De bewindsman adviseerde de Consumentenkring Suriname om middels de uitgave van de Consumentenkoerier, meer informatie te verstrekken aan de Surinaamse consument.
Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring Suriname, zegt verrast te zijn met het enthousiasme waarmee de Consumentenkoerier is ontvangen door niet alleen de minister van Handel en Industrie maar ook door de Surinaamse consument. Gisteren reeds konden consumenten over deze eerste editie beschikken. ‘Middels de Consumentenkoerier willen wij informatie en adviezen verstrekken naar de consument toe. In onze eerste editie hebben wij bijvoorbeeld opgenomen een rubriek genaamd ‘De straateconoom’. ‘De straateconoom’ moet de graadmeter worden voor de consument. We willen nagaan hoe de consument op straat nadenkt over de economie en die brengen in vergelijking tot de werkelijkheid (een theoretische beschouwing).’

De Consumentenkoerier omvat zowel nationaal als internationaal nieuws. Nationaal zijn rubrieken opgenomen als budgetbeheersing, waarbij de consument geleerd wordt hoe om te gaan met het maandelijkse inkomen; Juridisch bekeken; Tips voor consumenten; Productbeschrijving, Consument & Milieu; Voeding; Prijsvergelijkingen en De straateconoom, waarbij de Surinaamse consument zelf aan het woord wordt gelaten en mag ingaan op de economische knelpunten in het dagelijks leven, en Gezondheid. Het ligt in de bedoeling dat niet alleen Paramaribo, maar al de districten worden bereikt met de Consumentenkoerier. Per editie wordt een oplage van tienduizend exemplaren gedrukt. Het vorig jaar lanceerde de Consumentenkring ook haar eigen website: www.consumentenkring.com. ‘Met de komst van de Consumentenkoerier willen wij van de Consumentenkring Suriname aangeven dat wij een organisatie zijn die zich richt op de behoefte van de consument. Voor ons staat de consument centraal en wij zijn er om hun belangen te behartigen’, aldus voorzitter Alleyne in gesprek met DBS.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

02-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics