Nickerie.Net, vrijdag 05 juni 2009


Grote geldverduistering bij bacovenbedrijf SBBS Nickerie

Geplaatst: 05/06/2009

Nickerie -  DNA-lid Soedeshchand Jairam heeft alarm geslagen dat enkele tonnen Surinaamse dollars vanuit SBBS Nickerie, op tot nog toe onverklaarbare wijze, zijn weggemoffeld. Jairam zegt dat het hier gaat om een vrij ernstige zaak, waarbij binnen een staatsbedrijf geld is gestolen en nog niemand kan worden aangehouden. De parlementariėr gaf mee dat bijkans SRD 300.000 is verdwenen. Hij zei verder dat hij als volksvertegenwoordiger de taak heeft om steeds de vinger op de pols te houden in deze bedrijven over hoe de gelden precies worden besteed.

De parlementariėr zegt dat hij goed geļnformeerd is en dat dit zeker niet de eerste keer is dat alarm is geslagen van diefstal van geld en inventaris binnen het bacoveproducerend bedrijf.
De parlementariėr zegt vernomen te hebben dat er uitbetalingen plaatsvinden aan fictieve personeelsleden. Jairam zegt graag te zien dat zowel een politioneel als een financieel-technisch onderzoek komt binnen SBBS waarbij gehoopt wordt de dader(s) in kaart worden gebracht.

De manier waarop de inbraak zou hebben plaatsgevonden, is voor de parlementariėr wel vreemd. Hij schroomde er ook niet voor om te zeggen dat getwijfeld wordt aan de eerlijkheid van bepaalde mensen, die in het bedrijf zitten. Jairam zegt binnenkort in de DNA-vergadering dit probleem te zullen aanhalen.

Volgens het DNA-lid moest er nooit zoveel geld in kas achterblijven. Zulke grote geldsbedragen worden alleen op de dag van uitbetaling binnen het bedrijf gebracht, zegt Jairam. Het verdwenen geld was een dag eerder binnengehaald. Het gaat hier volgens Jairam om een vrij ernstige zaak waarbij hardwerkende mensen enorm zijn benadeeld. De politie die intussen is ingeschakeld, is bezig met het onderzoek, terwijl van de dader(s) nog altijd elk spoor ontbreekt.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

05-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics