Nickerie.Net, vrijdag 05 juni 2009


Voor het eerst examens Imeao-Nickerie
Geplaatst: 05/06/2009

Nickerie -  Imeao-Nickerie maakt dit jaar voor het eerst eindexamen, simultaan met het Middag en Avond Imeao, op 19 juni. Dit gaf de onderdirecteur van Imeao-Nickerie, Lachmidevi Nankoe, desgevraagd aan DBS te kennen. Aan dit eerste examen, welke in de middag wordt afgenomen, nemen de eerste 48 examenkandidaten deel. Allen zijn van de stream Administratieve Economie (AE- stream). Onderdirecteur Nankoe zegt dat de acties van de Bond van Leraren ( BvL) ook de sluiting van het Imeao in het district Nickerie hebben bewerkstelligd. Ondanks de staking gaven enkele docenten toch les. Dit, gelet op het feit dat het om examenkandidaten gaat. Na de staking werd besloten om in de middag de inhaallessen te verzorgen. Daartoe zijn de studenten bereid gevonden om in hun vrije tijd de inhaallessen te volgen.

Op vrijdag 19 juni gaat het examen simultaan met het examen van het Middag en Avond Imeao van start om 15: 45 uur en wel met het vak Nederlands. Het examen in Nickerie duurt voort tot 3 juli. Nankoe zegt het beste te verwachten van deze eerste groep examenkandidaten.

Ook Robert Perneux, directeur van het Middag en Avond Imeao in Paramaribo, zegt dat zijn studenten gereed zijn voor het examen. In totaal nemen 260 studenten, waarvan 120 studenten van het Middag Imeao en 140 studenten van het Avond Imeao, deel aan het examen. Het examen op het Middag en Avond Imeao duurt tot 7 juli. Gisteren zijn de eindexamens van het Imeao-I; - II; -III, van start gegaan. Lucien Rotsburg, directeur van het Imeao-II, spreekt van een goede start van het examen op de eerste dag.

Op het Imeao-II nemen ongeveer 130 studenten deel aan het examen: om en bij 40 voor de secretariŽle richting (SE-stream), 20 voor de statistiekrichting (ST-richting) en 70 studenten voor de richting Administratief Economie (AE-stream). In totaal nemen 74 studenten van het Imeao-III nemen aan het eindexamen. Van de 74 studenten zijn 25 van de SE- stream en 49 studenten van de AE-stream. Op het Imeao-I nemen dit jaar 337 studenten van 14 klassen deel aan het examen. Hierbij zijn er 2 klassen van de secretariŽle richting, 1 klas van de statistisch economische richting en 11 klassen van de administratief economische richting. Landelijk nemen 849 studenten deel aan het eindexamen voor het Imeao.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

05-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics