Nickerie.Net, zondag 07 juni 2009


Guyanese zakenman vermoord en gedumpt in de Corantijn
Geplaatst: 06/06/2009

Nickerie -  Afgelopen woensdagavond hebben vijf gewapende hijackers kans gezien om in de vooravond de 44-jarige Guyanese zakenman Fazal Hoosain om het leven te brengen toen deze met nog acht medepassagiers de laatste oversteek deed met een back-track boot. Ter hoogte van de houtzagerij H.D.Soekhoe/Papegaaieiland werd de boot tot stilstaan gedwongen. Vervolgens hebben de hijackers Hoosain overgenomen, waarna zij vertrokken met medeneming van ook nog een hoeveelheid benzine, een slang, een buiktasje en het mobiele toestel van de bootsman die ook enkele rake klappen moest incasseren. Nadat een der passagiers zijn telefoon ter beschikking stelde, schakelde de bootsman hulp in vanuit Surinaamse zijde. In die tussentijd hebben de passagiers bijkans dertig minuten op de Corantijnrivier gedobberd.

Het lichaam van Hoosain is uit de rivier opgevist. Zijn handen en benen waren stevig vastgebonden en het lichaam vertoonde tekenen van misdrijf. Het lijk van de Guyanese zakenman is door de Guyanese politie in beslag genomen. Over het motief van deze brutale moord is nog niks bekend.

Verwanten beschreven Fazal Hoossein als te zijn een harde werker, die heel vroeg startte met zaken doen. Familieleden van de vermoorde zakenman suggereren dat Hoosain zeker enkele van de hijackers zou hebben herkend, wat hem uiteindelijk zijn dood heeft gekost.

Fazal Hoosain laat een vrouw en zes kinderen achter. Het lijk van Hoosain die richting Suriname kwam voor zaken, is ontdekt, verstrengeld in een visnet.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics