Nickerie.Net, zondag 07 juni 2009


Viering Hindoestaanse Immigratie geniet volledige ondersteuning Indiase ambassade

"Al haal je de Indiėrs weg uit India, maar India haal je niet uit de Indiėrs"

Geplaatst: 06/06/2009

Paramaribo -  De Indiase ambassadeur, Kanwaljit Singh Sodhi, zegt het heel geweldig te vinden dat de dag van de aankomst van de Indiėrs op zo een wijze in Suriname wordt gevierd. Het beleid van India is om zulke activiteiten te ondersteunen, vandaar dat de Indiase ambassade de viering van 136 jaar Hindoestaanse Immigratie ook volledig ondersteunt. Vooral de wijze waarop de multi-etnische samenleving met elkaar omgaat, vindt hij heel indrukwekkend. De ambassadeur zegt het gevoel te hebben in zijn thuisland te vertoeven en voelt zich heel comfortabel in Suriname. Hij is heel trots dat de voorouders van Surinamers van Hindoestaanse komaf, hebben bijgedragen om dit land op te bouwen.

Tijdens zijn verblijf hier ervaart de ambassadeur telkenmale weer twee emoties: blijdschap en trots. “Trots om het feit dat de mensen die jij kent het heel goed doen hier en blij dat de nakomelingen de Indiase cultuur hebben behouden.” Volgens ambassadeur Sodhi is er een gezegde in India: “al haal je de Indiėrs weg uit India, maar India haal je niet uit de Indiėrs”. En dit gezegde geldt ook voor Suriname. Dit is merken dat nu na 136 jaar, de Hindoestanen in hun hart nog steeds Indiėrs zijn. “Ze hebben de traditie van hard werken, tolerantie, onderlinge samenwerking met anderen e.d. nog steeds behouden.”

Het bijzondere van Suriname vindt Sodhi dat ondanks zoveel religiėn en zoveel rassen de Surinamers vredig met elkaar leven. Hij feliciteert dan ook al zijn broeders en zusters met 136 jaar Hindoestaanse Immigratie. Hij hoopt van harte dat de Hindoestanen samen met de andere bevolkingsgroepen in Suriname hun wezenlijke en significante bijdrage zullen blijven leveren aan de ontwikkeling van Suriname.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics