Nickerie.Net, dinsdag 09 juni 2009


Politie stelt werknemers SBBS in verzekering   

Geplaatst: 09/06/2009

Nickerie -  De politie van het gewest Nickerie, die al een tijdje bezig is met het onderzoek naar het grote geldsbedrag dat bij SBBS Nickerie is ontvreemd, boekt vorderingen. Eerder heeft parlementariŽr Soedeshchand Jairam alarm geslagen dat personen binnen dit bedrijf enorm aan het stelen zijn. Volgens de parlementariŽr sluit hij het niet uit dat naarmate het onderzoek vordert, nog meer koppen zullen rollen in deze kwestie. Als volksvertegenwoordiger zegt Jairam dat hij deze zaak nauwlettend zal volgen.

De parlementariŽr zegt dat er al vermoedens waren dat mensen uit eigen gelederen deze operatie goed hebben opgezet en vervolgens het geld hebben verduisterd. Jairam meent dat ondanks de aanwezigheid van bewakers, niemand iets heeft gemerkt en de rovers ongestoord zich toegang hebben verschaft tot de brandkast. De parlementariŽr zegt dat het gaat om een bedrag van circa drie ton Surinaamse dollars.

Het onderzoek van de politie heeft ertoe geleid dat twee prominente medewerkers van de financiŽle administratie, T. en S., reeds in verzekering zijn gesteld. Het vermoeden bestaat sterk dat het duo veel meer afweet van de zaak en nog meer op zijn kerfstok heeft. DBS heeft verder vernomen dat een van de werknemers zelf op het bedrijvencomplex woonachtig is en de andere werknemer al geruime tijd een bepaalde levensstandaard eropna houdt.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics