Nickerie.Net, donderdag 11 juni 2009


Ambulancevloot ziekenhuis Nickerie uitgebreid

Geplaatst: 11/06/2009

Nickerie -  Een goede samenwerking en goede onderhandeling hebben volgens algemeen directeur drs. Ravien Changoer erin geresulteerd dat het Dr. L. Mungra Ziekenhuis nog twee ambulances aan zijn bestaande vloot heeft toegevoegd. Met de toevoeging van deze twee ambulances heeft het ziekenhuis nu de beschikking over vijf “stand by” ziekenwagens die op elk gewenst moment of bij evenementen, maar ook bij calamiteiten kunnen uitrijden.

Het heeft het SZN slechts vier duizend euro gekost de voertuigen naar hier te krijgen, daar deze vrijwel in zijn geheel gedoneerd zijn. Wel mag vermeld worden dat de centrale overheid is ingekomen met o.a.de inklaring.

Met deze aanvulling is het ziekentransport beter geregeld, zegt Changoer. Eerder verliep het op kritieke momenten nogal moeizaam. De nieuwe inventaris in de voertuigen stelt de medici in staat om reeds onderweg op patiënten te kunnen werken. Dit is naar zeggen van Changoer een stukje professionalisme dat in huis is gehaald. De voorzitter van Stichting SZN, Lila August, zei dat met deze ontwikkeling uitvoering is gegeven aan de door hen gestelde beleidsdoelen. Met deze stap heeft het ziekenhuis een andere stap gedaan naar professionalisering van zijn service/diensten. Een splinternieuwe ambulance vertegenwoordigt een waarde van 150.000 euro.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics