Nickerie.Net, donderdag 11 juni 2009


Bewoners volkswoningbouwproject Nickerie beu van BEW   

Geplaatst: 11/06/2009

Nickerie -  Bewoners van het volkswoningbouwproject in de Van Pettenpolder hebben gistermorgen ten kantore van dc Bhagwatpersad Shankar hun problemen voorgehouden aan de burgervader in de vorm van een petitie. Samen met hen ging ook mee John Sanrawi, die de leiding heeft van de belangengroep aldaar. De bewoners hebben kenbaar gemaakt dat de Stichting BEW, hen het leven ondraaglijk en onnodig zwaar maakt, terwijl zij achteraf het redelijk vermoeden hebben dat deze stichting niet bevoegd is te handelen door mensen uit huizen te halen en hen onder druk te zetten.

De bewoners zeggen dat het beginsel van gelijkheid, welke verankerd is in de Grondwet, ook voor hen geldt. De bewoners menen dat zij wachtende zijn op de taskforce die onder supervisie staat van vicepresident Ramdien Sardjoe. Zij zeggen ook te hopen dat er draaglijke regelingen komen voor hen alsook andere gelijksoortige volkswoningbouwprojecten elders in het land. De bewoners, die graag zien dat het verzoek via dc Shankar geleid wordt naar de vp, hebben in een recente vergadering unaniem besloten dat zij in afwachting op de komst van de taskforce op geen enkele wijze zaken zullen doen met de stichting die zich Stichting BEW noemt.

De bewoners hebben in de petitie ook gevraagd dat zij in staat worden gesteld om gebruik te maken van de thans operationeel zijnde financieringsmogelijkheden zoals de Lisp en de zogenaamde 9% regeling. Veel van de bewoners hebben in het prille begin hun intrek genomen in een haast niet afgebouwde woning. Deze hebben zij later uit eigen middelen op de een of andere manier afgebouwd. Dc Shankar, die het geheel heeft aangehoord, zei dat de kwestie waarbij mensen naar woningen zoeken ruime aandacht heeft van de regering en dat hij voldoende begrip heeft voor de leefsituatie aldaar. Hij heeft de bewoners beloofd hun verzoek verder te geleiden naar de vicepresident.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics