Nickerie.Net, donderdag 11 juni 2009


Operatie Milagro gaat door met onderzoek patiŽnten in Suriname   

Geplaatst: 11/06/2009

Paramaribo - Met als doel de kwaliteit van het gezichtsvermogen van Surinaamse patiŽnten te verbeteren, is het Cubaanse team van Operacion Milagro (ĎOperatie Wonderí) doorgegaan met het onderzoeken van patiŽnten op diverse locaties in Paramaribo en ook in het binnenland. Gedurende de afgelopen week heeft het team van Operatie Wonder verscheidene gemeenschappen bezocht te Zanderij, Paranam, Matta en de Nieuw Weergevondenweg km 2Ĺ .

Het team deed ook oogheelkundige check-ups bij een groep patiŽnten in het Nierdialyse Centrum in Paramaribo, en bij werknemers van het ministerie van Handel en Industrie. Tijdens deze consulten bleek dat verscheidene personen oogafwijkingen hadden die chirurgisch ingrijpen vereisen. De oogheelkundige brigade, bestaande uit tien specialisten, onderzocht ook patiŽnten in Groningen in het district Saramacca.

In mei controleerde het team 386 patiŽnten. Van deze groep hadden 43 personen oogziekten die operatief ingrijpen behoeven. Het team verleende oogmeetkundige diensten aan alle patiŽnten en behandelde degenen die geen oogoperatie nodig hadden. Parallel aan deze werkzaamheden gaat het team door met de oogoperaties in het ís Lands Hospitaal. Operatie Wonder begon in Suriname op 10 oktober 2005. Tot nu toe zijn 5.279 oogoperaties verricht bij Surinaamse patiŽnten door teams van Operatie Wonder.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics