Nickerie.Net, woensdag 29 juli 2009


SLM verruimt bestemmingen via nieuwe samenwerking

Lorenzo Irion, 11/06/2009

Paramaribo - De SLM verruimt haar dienstverlening naar klanten door uitbreiding van samenwerkingsverbanden met andere luchtvaartbedrijven. “Na succesvolle Interline E-ticketing (IET) samenwerking met Northwest Airlines, KLM, Martin Air en Hahn Air, slaat Surinam Airways zijn IET-vleugels uit naar Zuid- en Noord-Amerika”, zegt Clyde Cairo, onderdirecteur Commerciële Zaken. Vanaf 27 mei is deze vorm van vliegboeking met de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL Linhas Aereas Inteligentes SA (G3), de samensmelting tussen Varig en GOL.

E-tickets zijn electronische tickets die de papieren tickets hebben vervangen. Interline E-ticketing (IET) is een electronische interline-overeenkomst tussen twee airlines waarbij de e-tickets van de ene luchtvaartmaatschappij wordt geaccepteerd door de andere. Dus hoe de SLM nu een IET-overeenkomst heeft met Delta kan een passagier Paramaribo-Miami met de SLM reizen en van Miami-New York met Delta met een SLM-e-ticket. De betaling voor beide trajecten geschiedt dus gewoon bij de SLM of een van haar reisagenten, waar de cliënt direct een SLM-ticket voor beide trajecten ontvangt. Met deze tool kan de SLM via Port of Spain, Aruba, Miami of Amsterdam doorverbindingen aanbieden aan haar passagiers op 350 Delta-destinaties alsook op de destinaties van al haar overige IET-partners.-.

Volgens Cairo kan GOL gekenmerkt worden als een van de leiders op bekende bestemmingen binnen Brazilië en vanuit Brazilië naar Zuid-Amerika, waarbij er een goede aansluiting is op de SLM-vluchten van en naar Belem. De vorige week is ook de IET-samenwerking met Delta Airlines (DL), nu de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld met meer dan 350 destinaties, aangegaan. Met Delta zijn er goede aansluitingen vanuit Miami, Aruba, Trinidad en Amsterdam. Normaliter wordt er zoveel mogelijk op het eigen routenetwerk gevlogen, maar IET is erg handig bij doorverbindingen. Vooral de grote luchtvaartmaatschappijen gebundeld in allianties, gebruiken dit systeem en spreken daarna ook af dat aansluiting op elkaars vluchten zo naadloos mogelijk geschiedt om zo passagiers van de concurrent af te snoepen.

“Het voordeel voor de SLM is dat zij niet alleen haar eigen destinaties kan verkopen maar in principe de hele wereld via haar eigen netwerk en haar interline partners. Dus de passagier hoeft niet bij twee of meerdere airlines te gaan voor vreemde bestemmingen, maar naar één verkooploket en vaker tegen goedkopere tarieven’, beschrijft Cairo het gemak van deze reisboeking. De basis voor samenwerking kan zijn op teltarieven waarbij elke maatschappij zijn normaal deel krijgt of speciale doortarieven waarbij maatschappijen van te voren de doorsleuteling (pro-rate waarde) bepalen.-

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics