Nickerie.Net, vrijdag 12 juni 2009


Soedeschand Jairam: ‘Inbraak SBBS door interne figuren’  

Geplaatst: 12/06/2009

Nickerie -  Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de inbraak op SBBS te Nickerie door interne topfiguren in elkaar is gezet. Die sterke verdachtmaking maakt parlementariër Soedeschand Jairam. Het is niet de eerste keer dat er op SBBS wordt gestolen, maar deze keer was de buit proportioneel groot. Er is gebleken dat de dieven shutters verwijderden om zich toegang te verschaffen tot het gebouw. Vreemd hieraan was dat de shutters niet buiten, maar in het gebouw op de grond lagen.

De zaak word volgens hem vreemder. Normaal wordt geld pas op de dag van uitbetaling aangevoerd. Na de inbraak is naar buiten komen rollen dat de directie het geld drie dagen van te voren had laten aanvoeren. Onder normale omstandigheden gebeurt dat nooit en blijft slecht SRD 500 in kas.

Om zijn stelling kracht bij te zetten, zegt Jairam dat werknemers hem vertelden dat enkele dagen voor de inbraak alle honden, die dagelijks op het terrein van de SBBS rondliepen, waren doodgeschoten. En van dit alles hebben de 5 tot 6 wachters niets gemerkt.

Het wordt volgens het DNA -lid tijd dat de politie de zaak grondiger gaat onderzoeken. Er is in het verleden vaker aangifte gedaan, zonder dat de politie de juiste aandacht aan gaf.

Jairam, die deze zaken in de DNA aan de orde wilde stellen, kreeg van DNA-voorzitter Paul Somohardjo niet de gelegenheid. De voorzitter ging voorbij aan het verzoekschrift dat Jairam hem een dag van te voren opstuurde. Daarin vroeg Jairam hem om deze zaak, hoewel buiten de orde, toch aan de kaak te stellen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

12-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics