Nickerie.Net, maandag 15 juni 2009


Eagle Air Service overgenomen door ondernemers Ramadhin en Sahatoe
Geplaatst: 15/06/2009

Nickerie -  Zaterdag is het bedrijf Eagle Air Service, dat een tijdje geen activiteiten meer ontplooide, overgenomen door de ondernemers Amrietpersad Sahatoe en Bhagwatpersad Ramadhin. In de hangar op het complex van de Majoor H.Fernandes Airport is de overname feestelijk geschied, waar ook diverse prominente sprekers het woord hebben gevoerd.

Sahatoe die landbouwer is, is zeer optimistisch gestemd over het feit dat het niet lang zal duren voor er een positieve omwenteling zal komen binnen deze sector. Hij en zijn compagnon hebben, nadat zij hadden vernomen dat de vliegtuigen van de hand zouden worden gedaan, snel acties ondernomen om dit bedrijf over te nemen. In de naaste toekomst willen de nieuwe bazen van dit landbouwvliegbedrijf hun vloot uitbreiden en meer vliegtuigen inkopen om het werk te doen.

De ondernemers delen de mening dat zij weten wat er speelt en waar de problemen zijn. Met de overname beschikt het district Nickerie nu over drie landbouwvliegbedrijven te weten Sky Farmers, EAS en OAS.

Airport Manager Samuel Wens wees erop dat EAS haast geen vliegbewegingen heeft gekend het afgelopen jaar. DNA-lid Rashied Doekhie die erbij was, zei dat de aankoop een goede ontwikkeling is voor het district. Doekhie zei dat de landbouw slechte tijden doormaakt, maar desondanks er binnen de ondernemerswereld van het district toch mannen zitten die risico’s nemen om er het beste van te maken.

Leakat Mahawatkhan vindt de competitie goed. Echter is er volgens hem nog een schaarste aan vliegmachines voor landbouwdoeleinden. Mahawatkhan juicht het initiatief toe en ziet graag dat op de behoefte hiermee wordt ingespeeld. Ook dc Bhagwatpersad Shankar had lovende woorden voor dit initiatief.

Het is niet bekend of er een naamsverandering van het bedrijf zal komen. De landbouwsproeivliegtuigen zijn van het merk Ag-Cat en zijn eenmotorige toestellen. Deze vliegtuigen krijgen hun voortstuwing door middel van een tweebladige regulateurschroef, aangedreven door een negencilinder(ster) viertakt zuigermotor. De vliegtuigen zijn speciaal gemaakt voor landbouwdoeleinden.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics