Nickerie.Net, zondag 21 juni 2009


WIN-Groep levert 15 MBO-afgestudeerden als zorgbegeleiders

Nickerie - Op vrijdag 19 juni hebben vijftien studenten op het kantoor van de WINgroep hun felbegeerde MBO-diploma ontvangen voor zorgbegeleiding. In januari 2006 zijn vijfentwintig studenten aan deze driejarige opleiding begonnen en na ruim drie jaren studie kregen vijftien studenten hun diploma.

De WINgroep startte in 2005 gesprekken met haar counterpart de Stichting Perspektief uit Den Haag over de mogelijkheid om mensen in de gehandicaptenzorg, de jeugdzorg en de seniorenzorg te professionaliseren.. De WINgroep is van mening dat ook werkers in deze sectoren niet meer zonder opleiding de zorg en begeleiding van kinderen en senioren burgers op zich kunnen en mogen nemen. Samen met haar counterpart is toen gezocht naar een gerenommeerd opleidingsinstituut en al vrij snel kwam WiN uit bij de Mondriaan Onderwijs Groep, een grote MBO onderwijsinstelling uit Den Haag. Zij waren bereid het programma te maken en garant te staan voor de kwaliteit van de opleiding. De Mondriaan Onderwijs Groep heeft de Nickeriaanse docenten opgeleid en heeft gedurende de afgelopen drie jaren de docenten verder ondersteund en begeleid.

De opleiding is sterk praktijkgericht en voor de praktijkbegeleiding hebben de Paus Johannes XXIII uit Rotterdam en de stichting MEE Zuid-Holland zorg gedragen Gedurende drie jaren hebben zij zeer ervaren praktijkbegeleiders gestuurd die de studenten op de werkvloer begeleid hebben.

Voor de financiŽn heeft de WiN-groep een beroep kunnen doen op het Katholiek Onderwijsfonds Westland, die voor drie jaren de opleiding gefinancierd heeft.

De studenten hebben gewerkt in Huize Francis, het zr. Dankerscentrum, het Shiloh meisjesinternaat, het jongensinternaat Warishi, kinderhuis Open Poort en de thuiszorg van de WINgroep. Elke vrijdagmiddag en zaterdagmorgen, met uitzondering van de vakanties, hebben de studenten de lessen moeten bijwonen. Drie en een half jaar hebben zij naast hun baan en hun eigen huishouden moeten studeren; een prestatie die maar weinigen kunnen volhouden.

De vijftien afgestudeerden hebben het vol kunnen houden en hun missie is nu volbracht. Met hun diploma kwalificeren ze zich tot professionele werkers in de zorg en welzijn. Het moge duidelijk zijn dat de bekwame docenten een belangrijke bijdrage aan dit succes hebben geleverd. Hun onvermoeibare inzet gedurende de afgelopen jaren is van onschatbare waarde geweest.

Drie jaar geleden bij het startsein van de opleiding heeft de WINgroep de hoop uitgesproken dat zij na drie jaar opleiding deskundige werkers in de zorg zou afleveren. Mensen die op een professionele en adequate manier mensen kunnen verzorgen en begeleiden die op zorg aangewezen zijn. De WINgroep is trots dat het district nu beschikt over vijftien mensen, professionals in de zorg.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / St. WiN

21-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics