Nickerie.Net, maandag 22 juni 2009


Jairam gaat voor derde termijn

Eric Mahabier, 19/06/2009

Den Haag - Soedeschand Jairam (A–I/ PVF) zegt dat hij voor een derde termijn als assembleelid gaat. Hij is bij de verkiezingen van 2000 voor de eerste maal als gekozen parlementariër. Jairam maakt zich nu op om zich als lijsttrekker van de Middenblok/A–I-Combinatie in het kiesdistrict Nickerie te presenteren.

Hij is ervan overtuigd dat grote delen van de kiezers in het rijstdistrict hem nog steeds zien zitten. Jairam verwijst naar de verkiezingsuitslag van 2005. Volgens de cijfers had hij van alle gekozen oppositieleden de meeste persoonlijke stemmen (1.872). De voorkeursstemmen op de overige gekozen assembleeleden waren: Carmelita Ferreira 2.084, Rashied Doekhie 1.375, Hariette Ramdien 1.131 en Kries Matai 498.

Het wordt een zware strijd en zonder ons gaat er geen regering gevormd kunnen worden,” zegt de parlementariër stellig. Hij haalt aan dat in het verleden de NDP en het Nieuw Front belangrijke spelers op het politiek veld waren, maar met de bundeling van het Middenblok en A–I de kaarten nu anders liggen. Zelf verwacht hij ongeveer tien zetels voor deze combinatie, waaronder twee in Nickerie. Voedselvoorziening en de agrarische sector zijn zaken waarbij Jairam zijn stem laat horen. Eén van de issues waarmee hij nu naar de kiezers gaat, is een modern agrarisch beleid. Hij mikt op betaalbare producten voor de consumenten en een concurrerende prijs voor de boeren.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

22-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics