Nickerie.Net, maandag 22 juni 2009


Parlementariër Kries Matai: ‘Ontruiming familie Jagesar onrechtmatig’

Asha Chaturi, 19/06/2009

Nieuw-Nickerie - "De ontruiming van familie Dewanchand Jagesar is onrechtmatig. Deze familie is onrecht aangedaan," zegt parlementariër Kries Matai. De woning van de familie Jagesar is zaterdag ontruimd en gelijk daarna afgebroken. De man woonde in de Van Pettenpolder, waar hij samen met zijn vrouw een kleine houten huis in elkaar had getimmerd. Krishnadat Badal kreeg de bouwkavel in 2005 en vestigde er een hypotheek op. Jagesar die ook een aanvraag had ingediend voor dezelfde kavel, kreeg ook een beschikking en bouwde er een woning op. Na enkele jaren maakte Badal een rechtszaak aanhangig tegen hem en won de zaak. Hij verkreeg toen het recht om de familie Jagesar via een deurwaarder te laten ontruimen.

dWTfoto/ Asha Chaturi Buurtbewoners en andere belangstellenden kijken toe hoe de woning van de familie Jagesar wordt afgebroken, zaterdag in de Van Petten Polder.-.

Matai zegt dat hij een schrijven heeft ontvangen van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) dat de beschikking van Badal is ingetrokken. Dat gebeurde, omdat Badal in compensatie van het stuk grond een andere in Waterloo heeft gekregen. De parlementariër zegt het erg te vinden dat de man het perceel heeft geaccepteerd en ook nog via de rechter voor zich heeft opgeëist het bouwkavel waar Jagesar op woonde. De rechter zou een besluit hebben genomen op basis van de feiten die op dat moment ter beschikking waren.

Intussen heeft Jagesar schade geleden. Zijn huis is afgebroken en zijn inboedel ligt opgeslagen bij de buren. “Wij blijven voorlopig bij onze buurvrouw. Ondanks de buren hun eigen zorgen hebben, zijn zij bereid om ons op te vangen. Maar voor hoe lang. Ik weet niet waar ik nu moet gaan wonen. Ze hebben mijn huis afgebroken, waardoor ik geen onderdak meer heb", zegt een zeer emotionele Jagesar. Hij stelt de stukken te kunnen tonen waaruit blijkt dat hij de rechtmatige eigenaar van het perceel is. Hij weet ook dat Badal een andere stuk grond in ruil heeft gekregen voor het perceel.

Parlementariër Rashied Doekhie zegt dat het ministerie van RGB voor de zoveelste maal een blunder heeft gemaakt bij het gronduitgiftebeleid. Het ministerie zou eerst goed onderzoek moeten doen voordat zij grond toewijst aan burgers. Doekhie belooft binnenkort zaken openbaar te maken waar wederom blunders zijn begaan bij de gronduitgifte. Districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar zag deze situatie aankomen. Hij bestempelt dit gebeuren als een tragedie. "Het recht heeft nu gezegevierd.

" De behandeling die familie Jagesar heeft gehad typeert de dc als “onmenselijk”. Hij vindt dat de mogelijkheid bekeken moet worden om voor Jagesar weer een huis, in dezelfde staat als waarin het voorheen bevond, neer te zetten. Volgens Jairam heeft de RGB-minister de wet overtreden. Badal om een reactie gevraagd, zegt dat hij nog niets wil zeggen. Hij bekijkt de zaak met zijn advocaat.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

22-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics