Nickerie.Net, vrijdag 26 juni 2009


Internationale dag tegen drugs
Geplaatst: 26/06/2009

Paramaribo -  De Verenigde Naties (VN) heeft 26 juni uitgeroepen tot Internationale dag tegen drugs. Deze speciale dag herinnert ons aan 26 juni 1987, de dag waarop alle landen zich hebben aangesloten bij de Verenigde Naties en zich gecommitteerd hebben aan een wereld vrij van illegale drugs. Het thema dat voor drie jaren moet gelden, luidt als volgt: “Do Drugs, control your life ? Your life, your community. No Place for drugs”. De aspecten die hierbij werden belicht zijn: druggebruik en -misbruik in 2007, het planten en de productie van drugs in 2008 en voor dit jaar de illegale drugstransporten. De United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) wil met dit thema de wereldgemeenschap bewust maken van het gevaar van drugs voor de samenleving, de buurten, de families en voor het individu in het bijzonder. In Suriname is de Nationale Anti-Drugs Raad (NAR) actief bezig met het coördineren van het nationaal beleid tegen drugsmisbruik.

De NAR bestaat uit vertegenwoordigers van bij het drugsbeleid betrokken ministeries en niet- gouvernementele organisaties. Gezamenlijk wordt het beleid uitgestippeld tegen drugsmisbruik. Dit beleid is verwoord in ons Nationaal Drugs Master Plan, dat goedgekeurd is door de ministerraad in januari 2006. Het richt zich op twee sporen: (1) het verminderen van de vraag en (2) het bestrijden van de aan drugs gerelateerde criminaliteit.
Voor dit jaar is gekozen voor activiteiten die verspreid zullen plaatsvinden door verschillende organisaties in stad en district. De “kick-off” is geweest op 19 juni in ons rijstdistrict Nickerie, alwaar het Surendu Netwerk is gestart met het geven van voorlichting te Margrethenburg. Stichting Man Mit’ Man houdt vandaag een sportdag voor jongeren in het Politie Opleidingscentrum .

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

25-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics