Nickerie.Net, maandag 29 juni 2009


EBS Nickerie doet performancetest met nieuwe generatoren
Geplaatst: 27/06/2009

Nickerie -  Technici van de NV EBS, afdeling Nickerie, hebben gisteren de gebruikelijke performancetest gedaan met de twee nieuwe generatoren die reeds op hun plaats staan te Clarapolder. Projectmanager Armand Bipat gaf aan dat de Wartsila-generatoren in november 2008 binnen zijn gekomen, terwijl met de installatie hiervan in januari 2009 is begonnen.

EBS NickerieEBS Nickerie (foto archief Nickerie.Net).

 Nu, na bijkans vijf maanden, hebben technici van EBS en Wartsila de machines uitgetest. Bipat zei verder dat de officiŽle levering van de machines aanstaande dinsdag zal geschieden. Hierna zal de EBS overgaan tot de commerciŽle operatie voor de Nickeriaanse gemeenschap. Bipat garandeert dat er geen problemen meer met energietekorten zullen zijn de komende periode. Personen kunnen volgens hem volop bouwen en bedrijven opzetten. Erwin Mac Intosch, Lead Technician Clara Centrale, gaf aan dat de oude machines zeker 50 jaar oud zijn en hun beste tijd hebben gehad. Deze zullen binnenkort ontmanteld en verkocht worden.

Samuel Meheirjan, Director Opwekking en Transmissie, merkte op dat de investering de EBS 12 miljoen Amerikaanse dollars heeft gekost. Aanschaf van deze generatoren was sedert 2006 dringend nodig, zei de EBS-topper. Zonder deze investering zou Nickerie als productiedistrict in problemen komen, zegt Meheirjan. In het verleden heeft de EBS aan Ďload sheddingí moeten doen. Met deze generatoren zal dat tot het verleden gaan behoren. Volgens Meheirjan zal EBS volgend jaar weer een plan maken voor de aanschaf van een soortgelijke generator. EBS Nickerie heeft straks een totale opwekkingscapaciteit van veertien megawatt. Het totale systeem is volledig geautomatiseerd.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

29-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics